Προχθές λάβαμε ένα μήνυμα ότι ένα ζευγάρι Νορβηγών εντόπισε μια σκυλίτσα που είχε γεννήσει σε μια ερημική περιοχή μεταξύ των χωριών Κάμποι και Θυμιά της κοινότητας των Κεραμειών.

Η σκυλίτσα ήταν δεμένη στο πουθενά με μια εξαιρετικά βαριά αλυσίδα “θανατοποινίτη”,δίπλα σε ένα παλιό ψυγείο,όπου προσπαθούσαν να βρουν σκιά τα δύστυχα κουτάβια της.

Το ζευγάρι είδε τα δύστυχα πλάσματα σε μια περιήγηση κατά τη διάρκεια των διακοπών του,τα τάισε και τους έβαλε νερό και ενώ επέστρεψε στον Πλακιά που ήταν η βάση του, ήθελε να τα βοηθήσει με κάθε τρόπο.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία κανονίσαμε να έρθουν εχθές στα Χανιά και να μας υποδείξουν το σημείο,αφού τα ζώα δεν ήταν σε κατοικημένη περιοχή.

Ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα,αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό και το ζευγάρι το συνόδεψε εθελόντρια του συλλόγου μας μαζί με την κα Σίλκε Βρόμπελ,η οποία είχε ενημερωθεί και αυτή για το περιστατικό.

Από τη συγκεκριμένη περιοχή έχουμε αφαιρέσει πολλές φορές ζώα-για κάποιον λόγο πάντα μαύρου χρώματος,-ενώ έχουμε πετάξει τουλάχιστον δύο ψυγεία.

Παλιότερα είχε γίνει ξανά καταγγελία στην αστυνομία,αλλά δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το δράστη.

Ενημερώσαμε άμεσα την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για την άμεση απομάκρυνση του ψυγείου και έγινε καταγγελία στην αστυνομία.

Στην περιοχή δεν υπάρχουν σπίτια,μόνο ένα οίκημα υπό ανέγερση-πιθανόν αυθαίρετα.

η σκυλίτσα μετά την περιπέτειά της στο σπίτι της φιλοξενίας….

Πήραμε τα ζώα τα οποία φιλοξενούνται μέχρι να βρεθεί οικογένεια,ενώ ο Όννο και η Έστερ έκλαιγαν από ανακούφιση μετά την αίσια έκβαση της υπόθεσης.

Οι κυνόδοντες της σκυλίτσας-που είναι νεαρή-είναι σπασμένοι και φαγωμένοι εντελώς από τις πέτρες που έτρωγε….

εξουθενωμένα τα κουτάβια κοιμόταν για πολλές ώρες….

Όπως μας περιέγραψαν “έρχονται κάθε χρόνο διακοπές στην Ελλάδα.Πριν επτά χρόνια υιοθέτησαν ένα σκυλάκι κατά τις διακοπές τους στη Ζάκυνθο και έκτοτε έρχονται προετοιμασμένοι.Επειδή τους αρέσει η πεζοπορία,στις εκδρομές και τις εξορμήσεις τους είναι πάντα εφοδιασμένοι με φαγητό και νερό γιατί πάντα βρίσκουν σκυλάκια σε ανάλογη κατάσταση ενώ έχουν βοηθήσει κάποια ζώα να απελευθερωθούν από τα μόνιμα δεσμά τους”.

Αξιοσημείωτο είναι ότι προσπαθώντας να βρούμε στο google map τις συντεταγμένες της περιοχής,στη φωτογραφία του 2011 υπήρχε ένα πραγματικό σκιάχτρο!! στη θέση που βρισκόταν τα ζώα.

Μάλλον δε βόλευε γιατί το έπαιρνε ο αέρας και σκέφτηκαν να το αντικαταστήσουν με ένα ζωντανό  “σκιάχτρο”.