Η βιομηχανία παραγωγής κρέατος παγκοσμίως είναι πολύ μεγάλη.Όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητά επιλέγουν να αφαιρέσουν το κρέας και τα παράγωγά του από τη διατροφή τους,για την πλειοψηφία όμως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής τους.

Αυτό όμως που δεν είναι αποδεκτό είναι οι μέθοδοι σφαγής των παραγωγικών ζώων,με άγριο βασανισμό και χωρίς αναισθησία.Όσοι κατάγονται από την επαρχία κυρίως ίσως έχουν τέτοιες εμπειρίες ειδικότερα κατά την περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων.

Θεωρητικά υπάρχει νομοθεσία για τον ανώδυνο τρόπο σφαγής αυτών των ζώων,στην πράξη όμως δεν τηρείται-ούτε καν από τα δημοτικά σφαγεία.Σε πολλές δε περιοχές της ελληνικής επαρχίας η δημόσια σφαγή των ζώων είναι αφορμή και για γιορτή.

Η Ομοσπονδία μας έστειλε επιστολή και οπτικοακουστικό υλικό στο ΥΠΑΑΤ και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Κτηνιατρικής για τις ανεξέλεγκτες μεθόδους σφαγής αλλά και των συνθηκών που επικρατούν στα δημοτικά σφαγεία και παρακαλέι για την απαρέγκλλιτη εφαρμογή της νομοθεσίας.

Τι λέει η επιστολή

“Κύριε Υπουργέ,

Σας στέλνουμε βίντεο για το βασανισμό των παραγωγικών ζώων , όταν δεν γίνεται αναισθητοποίηση κατά την σφαγή τους.
Το βίντεο είναι πολύ σκληρό αλλά απεικονίζει την πραγματικότητα και ελπίζουμε , ότι θα ευαισθητοποιηθείτε και θα δώσετε εντολές στις κτηνιατρικές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ να αποστείλουν κατεπείγουσα εντολή στις κατά τόπους κτηνιατρικές για εντατικοποίηση των ελέγχων στα δημοτικά σφαγεία , οι οποίοι θα πρέπει να είναι συνεχείς και μόνιμοι ,αλλά και για την εφαρμογή της υπ αριθ. 93/119/EK ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 22ας Δεκεμβρίου 1993 ,ευρωπαϊκής οδηγίας και για την σφαγή των οικόσιτων ζώων.

Παρακαλούμε πολύ να μην αρκεστείτε σε πιθανές διαβεβαιώσεις της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ, ότι τηρείται η νομοθεσία, γιατί σε πλείστα όσα σφαγεία δεν τηρείται.

Οι συνθήκες των παραγωγικών ζώων στους χώρους εκτροφής τους είναι ήδη ιδιαζόντως άθλιες και ο θάνατός τους απίστευτα βασανιστικός.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε και οι συνθήκες διαβίωσής τους να αλλάξουν και η αναισθητοποίηση κατά την σφαγή , σε δημοτικό ή ιδιωτικό χώρο, να τηρείται απαρέγκλιτα.

Εδώ σχετικό video ενημέρωσης σας, για το πόσο υποφέρουν άνευ αναισθητοποίησης τα ζώα κατά την σφαγή:

https://www.facebook.com/alecia.evilangel/videos/1780485622178769/

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία)
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων