Το Μάρτιο του 2013 με πρωτοβουλία του συλλόγου μας βραβεύτηκαν από το Δήμο Χανίων οι λιλιπούτιοι μαθητές του ολοήμερου νηπιαγωγείου των Αγίων Σαράντα γιατί περιέθαλψαν με εξαιρετική αγάπη δύο αδεσποτάκια που εγκατέλειψαν στην αυλή του σχολείου τους κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών.

Ο Νίνο και ο Φιντέλ δέχτηκαν όλη την αγάπη των μικρών μαθητών και έδωσαν την ευκαιρία στους φιλόζωους εκπαιδευτικούς να εισάγουν με μοναδικό τρόπο τα παιδιά στη φιλοζωική κουλτούρα.

Ο Νίνο υιοθετήθηκε  και ο Φιντέλ έγινε ο αχώριστος σύντροφος της νηπιαγωγού κας Τζομπανάκη.

Πριν λίγες μέρες ο Φιντέλ χάθηκε….

Η νηπιαγωγός ήταν πολύ ανήσυχη και τα παιδιά της συμπαραστεκόταν με συγκινητικό ενδιαφέρον και η αναζήτησή του ήταν ένα από τα καθημερινά θέματα συζήτησης.

Ευτυχώς ο Φιντέλ βρέθηκε σώος και αβλαβής μετά από μερικές ημέρες μετά από ανάρτηση στο facebook,αφού μια κυρία τον εντόπισε και ενημέρωσε την κηδεμόνα.

Χαρές και πανηγύρια στο σχολείο και τα παιδιά ζήτησαν από τη δασκάλα τους να επισκεφτεί ο Φιντέλ το σχολείο για να του δείξουν την αγάπη τους αλλά και να τον καλοσωρίσουν αλλά και να τον χαιδέψουν μετά από την ταλαιπωρία που πέρασε.

Με αφορμή το Φιντέλ και την περιπέτειά του έγιναν πολλές συζητήσεις με τα παιδιά για την αρμονική συμβίωση με τα ζώα που είναι έμψυχα όντα και όχι άψυχα αντικείμενα,για την αξία του εθελοντισμού αλλά και τη σωστή χρήση του διαδικτύου.

Στο τέλος οι μικροί μαθητές αφιέρωσαν μια ζωγραφιά στον ατακτούλη…Φιντέλ για να του δείξουν την αγάπη τους.

Οφείλουμε για ακόμη μια φορά να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τα εξαιρετικά μηνύματα φιλοζωίας και ευαισθησίας που μεταδίδουν στα παιδιά…Με την προσπάθεια όλων μας,ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος…

Διαβάστε αναλυτικά το ιστολόγιο του σχολείου

Εμπειρία ζωής με το Φιντέλ, έναν σκύλο!

Ας θυμηθούμε τη βράβευση των μικρών μαθητών

Βραβεύτηκαν οι μικροί μαθητές που υιοθέτησαν δύο αδέσποτα