Συνάντηση με τον διοικητή του ΑΤ Κισσάμου κο Χ.Χατζή πραγματοποίησε εχθές η πενταμελής επιτροπή του δήμου με σκοπό τον προγραμματισμό των περιοδικών τακτικών ελέγχων για την τήρηση των κανόνων ευζωίας των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και μέλη της εθελοντικής ομάδας της περιοχής ¨Φιλόζωοι Κισσάμου”,οι οποίοι ανέφεραν ένα περιστατικό παθητικής κακοποίησης που αφορούσε σε ένα μόνιμα αλυσοδεμένο ζώο,με πλήθος περιττωμάτων σε περιοχή του δήμου.

Βλέποντας τις φωτογραφίες,ο διοικητής έστειλε αμέσως περιπολικό στο σημείο όπου βρισκόταν ο σκύλος,ενώ έλεγξαν το ζώο για ηλεκτρονική σήμανση με το σκάνερ που έχει κάνει δωρεά στο ΑΤ Κισσάμου ο σύλλογός μας (όπως και σε όλα τα ΑΤ του νομού και την Άμεση Δράση).Το ζώο έφερε ηλεκτρονική σήμανση  ,δεν μπορούσε όμως να εντοπιστεί ο κηδεμόνας,καθώς το τσιπάκι δεν είχε καταχωρηθεί από τον κτηνίατρο στη βάση δεδομένων του αρμόδιου Υπουργείου.

Οι αστυνομικοί όμως έκαναν έρευνα και τον εντόπισαν,αφού το σημείο που βρισκόταν ο σκύλος,ήταν ο αύλειος χώρος ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος,που λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες.

Ο κηδεμόνας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο,όπου παραδέχτηκε ότι είναι δικός του,διαμένει σε άλλο χωριό της Κισσάμου,ισχυρίστηκε όμως ότι  επισκεπτόταν το χώρο κάθε δύο τρεις μέρες για να φροντίζει το σκύλο.

Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Χανίων για παθητική κακοποίηση ζώου.

Η αστυνομία τον υποχρέωσε να πάρει το ζώο στο σπίτι του,ενώ θα παρακολουθείται για την τήρηση κανόνων ευζωίας του.