Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας (ΠΦΠΟ) ξεκινά από τα Χανιά ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν  στείρωσης αλλά και σήμανσης δεσποζόμενων ζώων.
Με αφετηρία την σκέψη ότι τα αδέσποτα δημιουργούνται από εμάς τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων , σκύλων και γατών, και γνωρίζοντας ότι η στείρωση του κατοικιδίου μας δεν είναι στην κουλτούρα μας, υστερώντας  σημαντικά σαν χώρα από τα άλλες προηγμένες χώρες της Ε.Ε. ,  έχοντας δε κατά νου επίσης , ότι ο περιορισμός των αδέσποτων μέσω της στείρωσής τους έχει πανελλαδικά παταγωδώς αποτύχει  για πολλούς λόγους και κυρίως με ευθύνη των Δήμων και της Πολιτείας, σκεφτήκαμε να περάσουμε σε δράσεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας αφού οι αρμόδιοι κωφεύουν , όπως αυτή της στείρωσης και της σήμανσης  των δεσποζόμενων ζώων.
Έτσι αναζητήσαμε σαν Ομοσπονδία  μέσω του συλλόγου μας “Η Κιβωτός του Νώε” , με Πρόεδρο την κα Κωστούλα Στούπη , στο εθελοντικό καταφύγιο της οποίας συνεχώς παρατάνε όλο το χρόνο κουτάβια ,  σπόνσορες –  χορηγούς στο εξωτερικό και σήμερα έχουμε την ικανοποίηση να ανακοινώσουμε οτι ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας φιλοζωικοί οργανισμοί  από την Ε.Ε. , οι οποίοι δέχτηκαν να χρηματοδοτήσουν εξ ολοκλήρου , πιλοτικά σε πρώτη φάση ,ένα πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης ιδιόκτητων ζώων.
Στην συνέχεια ήρθαμε σε επικοινωνία με τους ντόπιους κτηνιάτρους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας αυτή.
Αρχικά απευθυνόμαστε τους συμπολίτες μας  από όλο το νομό , πού έχουν ως κατοικίδιο ζώο σκύλο,  και  που ανήκουν στη κατηγορία των ανέργων, των άπορων ή έχουν χαμηλό οικογενειακό εισόδημα είτε για κάποιους άλλους σοβαρούς λόγους αδυνατούν να στειρώσουν το κατοικίδιό τους.
Απώτερος στόχος της Ομοσπονδίας είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα της δωρεάν στείρωσης ιδιόκτητων ζώων συντροφιάς  και σε άλλους νομούς της χώρας.
Ταυτόχρονα με την στείρωση θα τοποθετείται  δωρεάν επίσης στο ζώο και η ηλεκτρονική ταυτότητα , το τσιπάκι δηλαδή,  με χρήματα Ελλήνων αυτή τη φορά χορηγών  προς το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων “Η Προστασία των Ζώων” το οποίο θα καταχωρείται στη βάση δεδομένων του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου αλλά και στη βάση δεδομένων του Δήμου Χανίων με σκοπό να περιοριστεί ταυτόχρονα το φαινόμενο των αθρόων εγκαταλείψεων.
Όποιος λοιπόν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία συμπολιτών μας μπορεί να τηλεφωνεί από αύριο στο 6986522692 από τις 7 το βράδυ έως τις 8  (19.00- 20.00) για διευκρινήσεις και πληροφορίες για την ένταξη στο πρόγραμμα, ή να αναζητά πληροφορίες στο site του συλλόγου Η Προστασία των Ζώων  www.animalscare.gr  ή στην σελίδα του στο FB (www.facebook.com/filozoikos.chaniwn) , καθώς και στο τηλεφωνικό κέντρο της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης.
Όσοι πληρούν τις προυποθέσεις θα συμπληρώνουν μια φόρμα-αντίγραφο της οποίας θα στέλνεται στον κτηνίατρο που θα κάνει τη στείρωση-και θα κανονίζουν το ραντεβού για τη στείρωση.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας γι αυτή την πολύ σημαντική βοήθειά τους στα ζώα της χώρας μας και ευελπιστούμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι έφθασε ο καιρός να αλλάξουμε σαν Έλληνες και στην συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτά.
Η εικόνα των χιλιάδων εξαθλιωμένων αδέσποτων δεν αρμόζει στον περήφανο λαό μας ,  αλλά αυτή την υπερηφάνεια μας  θα πρέπει σαν Έλληνες  κάθε μέρα να την επαναδιαπραγματευόμαστε.
Δείτε το ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης
Διαβάστε το ρεπορτάζ του flashnews