Τι πιο όμορφο και ελπιδοφόρο να ξεκινήσει η μέρα σου με ένα μπουκέτο από παιδιά της Πέμπτης τάξης δημοτικού, τα οποία θέλουν να συμβάλουν στην φροντίδα των αδέσποτων της πόλης μας και να δώσουν το  δικό τους μήνυμα και μάθημα στους μεγαλύτερους: φιλοξενήστε, υιοθετήστε και φροντίστε τα αδέσποτα της πόλης μας!

Mέλη του συλλόγου μας  «Η προστασία των ζωών» επισκέφθηκαν την Παρασκευή 06/12 το 3ο Δημοτικό σχολείο Χανίων στην οδό Κοραή και πέρασαν τις πρώτες πρωινές ώρες με τα παιδιά της 5ης τάξης και την χαρισματική δασκάλα τους κ. Μελίνα Σαλτσίδου.

Τα παιδιά μας περίμεναν και είχαν μαζέψει με δικιά τους πρωτοβουλία μια πολύ μεγάλη ποσότητα από κονσέρβες και ξηρή τροφή για γάτες και σκύλους. Ο έρανος τους δεν περιορίστηκε στο σχολείο τους αλλά επισκέφθηκαν τα παρακείμενα σχολεία  και έδωσαν μάθημα ζωής και ενσυναίσθησης στα μεγαλύτερα παιδιά που φοιτούν εκεί, συλλέγοντας τροφές για τα αδέσποτα.

Στη συνάντηση μας συζητήσαμε πολλά θέματα όπως γιατί πρέπει να στειρώνουμε τα ζώα μας, γιατί τα καταφύγια δεν είναι οι ιδανικοί χώροι για να μένουν τα αδέσποτα, πως προσεγγίζουμε και συμπεριφερόμαστε σε ένα αδέσποτο ζώο,αλλά και γιατί πρέπει να υιοθετούμε και να μην αγοράζουμε.

Τα παιδιά είχαν πολλές ερωτήσεις αλλά μας είπαν και πολλές δικές τους εμπειρίες με ζώα που οι οικογένειες τους ,είτε είχαν περιθάλψει, είτε είχαν υιοθετήσει.

Μάλιστα η συγκεκριμένη τάξη έχει υπό την φροντίδα της μια αδέσποτη γατούλα και τα 2 μωρά της που βρίσκονται σε χώρο παρακείμενο του σχολείου και έρχονται σε παρτέρι του σχολείου για να φάνε. Η τάξη έχει σκοπό να στειρώσει τα γατάκια και να τα εμβολιάσει.

Ενημερώσαμε τα παιδιά για όλες τις δραστηριότητες και δράσεις που θα γίνουν στην γιορτή του συλλόγου μας το Σαββατοκύριακο 14-15/12 στην πύλη Σαμπιονάρα και φυσικά ενημερώσαμε και όλους τους δασκάλους του σχολείου οι οποίοι μας υποδέχθηκαν θερμά και μας υποσχέθηκαν ότι θα παρευρεθούν στην εκδήλωσή μας.

Για τη γιορτή μας, θα μας ετοιμάσουν ζωγραφιές ώστε να στολίσουμε το χώρο και θα μας παραχωρήσουν το δικό τους δέντρο “των ευχών”,όπου το κάθε παιδί γράφει τη δική του ευχή για τα αδέσποτα.

Ιδιαίτερα μας συγκίνησε ο Κωνσταντίνος,ο οποίος ολομόναχος έκανε μια ξύλινη κατασκευή για να την τοποθετήσουμε σαν βάση κάτω από σπιτάκι για τα αδέσποτα,ώστε να μην έχει επαφή με το χώμα και να μπαίνουν τα νερά της βροχής.

Η μέρα μας γέμισε παιδικά χαμόγελα,ένα αυτοκίνητο γεμάτο τροφές για τα αδεσποτάκια μας (τις οποίες επέμενε να κουβαλήσει όλη η τάξη) και ελπίδα ότι η νέα γενιά θα έχει μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντί στα ζώα!!!

Οι τροφές ήδη παραδόθηκαν στους εθελοντές μας που φροντίζουν τα αδέσποτα της περιοχής του νοσοκομείου και του Βαμβακόπουλου.

Σας ευχαριστούμε πολύ……για όλα!

Χάρη σε εσάς θα γεμίσουν πολλές κοιλίτσες!!!!