paraliaH άνοιξη -ως γνωστόν- έχει δικαίως χαρακτηριστεί στατιστικά ως η εποχή της φόλας.Στα νησιά τα ξενοδοχεία και οι ταβέρνες “βάζουν” τα καλά τους και προετοιμάζονται πυρετωδώς να υποδεχτούν τους τουρίστες.Και μπορεί να τυπώνονται χιλιάδες καρτ ποστάλ με ευτυχισμένα ζωάκια να ατενίζουν το πέλαγος,η πραγματικότητα όμως είναι πιο σκληρή.Φόλες παντού.Και εξαφανίσεις.Περίεργες…Ομαδικές…Τα αδέσποτα δεν ξέρουν που να κρυφτούν.Και εμείς αρχίζουμε κάθε μέρα να ψάχνουμε τα ζώα αλλά και τα μπολάκια του νερού και του φαγητού που όλο το χειμώνα παρά τον αέρα και τη βροχή, ήταν εκεί.Στη θέση τους.

Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωσή μας να κάνουμε κάτι.Ξεκινώντας από τους ξενοδόχους.Τους κοινοποιούμε λοιπόν μια επιστολή,ενημερώνοντάς τους για τις δράσεις μας…

“Με την παρούσα επιστολή ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων << Η Προστασία των Ζώων >> θα ήθελε να σας προσκαλέσει στον αγώνα βελτίωσης της εικόνας της χώρας μας στα μάτια των χιλιάδων αλλοεθνών επισκεπτών της που είναι από τους λίγους εναπομείναντες πόρους συντήρησης της οικονομίας της Ελλάδας την περίοδο που διανύουμε.

Εν όψει όμως δυστυχώς της τουριστικής σαιζόν, οι στατιστικές καταδεικνύουν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων δηλητηρίασης ζώων από φόλες, πράξη άνανδρη και ευτελής. Καθημερινά σχεδόν γίνονται καταγγελίες στους φιλοζωικούς συλλόγους της πόλης μας τόσο από Έλληνες αλλά κυρίως από τουρίστες για τη δηλητηρίαση των άτυχων ζώων που εντοπίζονται νεκρά σε περιοχές δίπλα από ξενοδοχεία , καφετέριες και ταβέρνες. Η εικόνα αυτή αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας και υποβαθμίζει το πολιτισμικό επίπεδο του Έλληνα που χάνει κάθε ανθρωπιά και αξιοπρέπεια προβαίνοντας σε τέτοιες υπάνθρωπες ενέργειες.

tourismos1

Προκειμένου αυτό το φαινόμενο να λάβει τέλος και χωρίς να παραγνωρίζουμε την προσφορά πολλών ξενοδόχων μας στον τουρισμό όλα αυτά τα χρόνια, σας ενημερώνουμε ότι

στις περιοχές όπου θα εντοπιστούν νεκρά ζώα από φόλα ή υπόπτως εξαφανισμένα ζώα, ο Σύλλογος μας, με τη συνεργασία πάντα των αστυνομικών αρχών, θα διεξάγει έρευνα εντοπισμού των δραστών και παράλληλα θα διακινήσει ενημερωτικό υλικό στους τουρίστες του ξενοδοχείου, της ταβέρνας ή της καφετέριας που θα κριθούν ως υπεύθυνοι για τη δολοφονία των ζώων, προβαίνοντας σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στον παρακείμενο χώρο και δημοσιοποιώντας το στα Μ.Μ.Ε και στα tours operation.

Η δράση μας αυτή θα είναι μια μορφή αντίστασης, διαμαρτυρίας αλλά και καταστολής του επαίσχυντου αυτού φαινομένου, που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα μας.

Κλείνοντας να σας ευχηθούμε καλή σαιζόν και καλή δύναμη στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Ευχόμαστε να κυλήσει ομαλά η καλοκαιρινή περίοδος, που πρέπει να είναι κάθε φορά περίοδος χαράς και ξεγνοιασιάς, για όλους μας, ανθρώπους και ζώα.”