sfragidaΠρος τον Διοικητή του Α.Τ Χανίων Χανιά 10.08.2011

Κύριε Διοικητά,

Στον σύλλογό μας καταγγέλθηκε επώνυμα το παρακάτω περιγραφόμενο περιστατικό.

Επί της οδού 8ης Δεκεμβρίου 38 και στα πέριξ άλλα σπίτια πλην λίγες ημέρες βρέθηκε κακοποιημένο ένα μικρό γατί με σπασμένη την κάτω γνάθο.

Σύμφωνα με την κτηνίατρο που ανέλαβε την παρακολούθηση του ζώου το σπάσιμο της γνάθου προήλθε από παρέμβαση ανθρώπινη και έγινε είτε με πέτρα είτε με κάποιο άλλο όργανο.

Επί ένα μήνα περίπου τα μέλη του συλλόγου μας περιέθαλπαν στο σπίτι τους το κτυπημένο ζώο μέχρι να αναρρώσει και να είναι σε θέση να επανατοποθετηθεί στο σημείο , όπου διήγε.

Δύο ημέρες μετά την επαναφορά του βρέθηκε και πάλι κτυπημένο, αυτή την φορά από αεροβόλο όπλο σύμφωνα με τα όσα έδειξε η ακτινογραφία και το ζώο την τρίτη ημέρα υπέκυψε στα τραύματα του.

Στην ανωτέρω αναφερόμενη περιοχή βρίσκονται συχνά δηλητηριασμένα ζώα , κυρίως γατιά ή ζώα πεταμένα νεκρά μέσα στους κάδους σκουπιδιών.

Πριν 3 μήνες περίπου ο ………………., κάτοικος της περιοχής είχε απειλήσει οτι θα σκοτώσει και δηλητηριάσει τις γάτες της περιοχής.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι αυτός που σκότωσε και το συγκεκριμένο γατάκι.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να ασκηθεί μήνυση κατ΄ αγνώστων και να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα στην περιοχή αυτή κυρίως για να αντιληφθούν οι κάτοικοι , οτι η αστυνομία ερευνά και επαγρυπνά.

Παρακαλούμε επίσης , όπως μας κρατάτε ενήμερους για τις ενέργειές σας.

Για τον

Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ και την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος

Αναστασία Μπομπολάκη

Νομικός