KainaVamouXanion 5Έτσι χαρακτηρίζεται στο δελτίο τύπου της ΠΦΠΟ το αποτρόπαιο έγκλημα που συντελέστηκε εκ νέου στο καταφύγιο της Κάινας λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Χανίων.Το δελτίο τύπου -που εκδόθηκε επίσης στα αγγλικά,στα γερμανικά  και στα γαλλικά-αναφέρεται στις ενέργειες της Ομοσπονδίας για την άμεση διελεύκανση του επαναλαμβανόμενου εγκλήματος.

 

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (21-7-13)

Προχθές συντελέσθηκε ένα ακόμη στυγερό έγκλημα στην “πολιτισμένη” Κάινα. 25 νέα δολοφονημένα ζώα, σε σύνολο πάνω από 90 μέσα σε ένα έτος. Η Κάινα στιγματίστηκε πλέον εχθές στην παγκόσμια συνείδηση σαν κρεματόριο ζώων. Εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλοζωικών σωματείων της χώρας θέλουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω, σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί και πρόκειται να προβούμε.

1. Ήδη η Αντεισαγγελέας Εφετών Κρήτης κα Χρυσογιάννη εξέδωσε επείγουσα εισαγγελική εντολή προς το σύνολο των Αστυνομικών Αρχών Κρήτης για την πλήρη και άμεση διαλεύκανση του στυγερού εγκλήματος.

2. Όπως η ίδια Εισαγγελέας μας διαβεβαίωσε, μέχρι το τέλος του μήνα θα ζητήσει σύγκλιση των αρμοδίων αρχών της περιοχής για να τεθεί το θέμα στις σωστές πλέον ηθικές αλλά και νομικές διαστάσεις του.

3. Θα κυκλοφορήσει Δελτίο Τύπου σε 4 γλώσσες, ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά, το οποιο θα διοχετευθεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη, μέσω των διεθνών ΜΜΕ.

4. Αντιπροσωπεία κορυφαίων Φιλοζωικών Οργανισμών της Ε.Ε. θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για την Κάινα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ παράλληλα Ευρωβουλευτές θα θέσουν το θέμα σε όλες τις αρμόδιες Επιτροπές της Ε.Ε.

5. Αντίστοιχο ψήφισμα θα επιδοθεί σε όλες τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές.

6. Στις 4-10 Αυγούστου διεξάγεται στην Αθήνα, το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με χιλιάδες συνέδρους, κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας φιλοσοφίας, που θα εισρεύσουν από παντού στη χώρα μας. Η Ομοσπονδία μας είναι η μοναδική από τις ομοσπονδίες που θα συμμετάσχει στις εργασίες του, στη θεματική ενότητα «Η ηθική Υπόσταση των βιολογικών μας εταίρων». Η Κάινα θα κατονομαστεί στο Συνέδριο ως τόπος μαρτυρίου των ζώων, τα δε πρακτικά του Συνεδρίου κατά πάγια τακτική διανέμονται παγκοσμίως, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Κάινα.

7. Θα αποσταλεί διάβημα στο Αγγλικό Προξενείο για την προστασία πλέον και της ίδιας της ιδιοκτήτριας του καταφυγίου ζώων, Αγγλίδας υπηκόου.

KainaVamouXanion 3

Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να δηλώσουμε το εξής:

Ένοχος δεν είναι μόνο το τέρας αυτό που σκότωσε με δηλητήριο πάνω από 80 ζώα. Συνένοχοι είναι όλοι αυτοί που τον καλύπτουν μέσω της γνωστής ομερτά. Τεράστιες ευθύνες έχουν δε οι δημοτικές αρχές, που με τις πράξεις ή παραλείψεις τους υποδαυλίζουν το συνεχές αυτό έγκλημα.

Διαβάσαμε τις δηλώσεις κατοίκων της περιοχής που διαπνέονταν από υποκρισία και κροκοδείλια δάκρυα. Ουδόλως τους άγγιξε ο μαρτυρικός θάνατος τόσων αθώων πλασμάτων. Η μόνη τους πραγματική έγνοια είναι να κλείσει το καταφύγιο ζώων, γιατί “προσβάλλει” το χωριό τους!!!

Πρόσφατα, είχαμε έλθει σε μια συμφωνία με τις τοπικές αρχές για να κλείσει το καταφύγιο, μετα από επιθυμία και της Αγγλίδας ιδιοκτήτριάς του, η οποία έχει υποστεί άπειρους εξευτελισμούς από τους κατοίκους της περιοχής. Δηλώνουμε πλέον, ότι αυτό δεν θα κλείσει, όσα ζώα και αν σκοτώσουν. Θα παραμείνει εκεί ενεργό για να θυμίζει σε όλους τη γενοκτονία των ζώων στην “πολιτισμένη” Κάινα.

Τέλος, καλούμε τους Καινιώτες να έλθουν να αναμετρηθούν μαζί μας. Είναι το λιγότερο ανανδρία να τα βάζουν με ανυπεράσπιστα πλάσματα. Το δε κακό που κάνουν στα Χανιά και στη χώρα μας είναι ανυπολόγιστο, γιατί ένα τόσο αποτρόπαιο έγκλημα όσο και να θέλει κανείς να το κρύψει, δεν κρύβεται.

Φιλοζωικά Σωματεια Κρήτης
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων

Για τυχόν διαμαρτυρία σας στο
e-Mail: info@apokoronas.gov.gr

Διαβάστε το άρθρο των Χανιώτικων νέων

Διεθνής δράση για τα εγκλήματα κατά των ζώων

Δείτε επίσης

“Κέρασαν” δηλητήριο στο κυνοκομείο της Κάινας (απόσπασμα από την εκπομπή Θερινή ώρα – Νέα Τηλεόραση Κρήτης)

{youtube}QJ1n05a5-oM{/youtube}