Οι φορείς μας συνεχίζοντας την προσπάθεια για τη προστασία των αλόγων  στο ενετικό λιμάνι συγκάλεσαν σήμερα σύσκεψη των αρμοδίων φορέων προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να βρεθούν λύσεις .
Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκε το Λιμεναρχείο Χανίων , η Εφορία Αρχαιοτήτων ,το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί .
..
Στην σύσκεψη αποδείξαμε , καταθέτοντας επιστημονικές μελέτες , ότι τα άλογα υποφέρουν από τον ήλιο και την υγρασία , όσο κι αν κάποιοι διατείνονται αντιεπιστημονικά , ότι δεν συμβαίνει αυτό .
Θέσαμε στο τραπέζι προτάσεις για παροχή σκίασης στα άλογα τις οποίες και θα συζητήσουμε περαιτέρω με την Εφορία Αρχαιοτήτων  αλλά και με το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου .
.
Θεωρούμε ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές αντιλήψεις περί αισθητικής , όταν το ενετικό λιμάνι βρίθει αντιαισθητικών κατασκευών και αντίθετα να προωθήσουμε λύσεις που προάγουν τον πολιτισμό ,αφού η προστασία των ζώων είναι στοιχείο υψηλού πολιτιστικού δείκτη .
Ζητήσαμε από την Λιμενική Αρχή να εντείνει τους ελέγχους για τις ώρες που “εργάζονται” τα ζώα αυτά , ώστε να μην καταπονούνται ακόμη περισσότερο .
.
Στην συζήτηση θέσαμε και το θέμα , ότι οι άμαξες θεώνται να κυκλοφορούν σε διάφορα σημεία της πόλης εκτός του ωραρίου που έχει καθοριστεί και που λήγει στις 20.30 το βράδυ  και ότι οι Αστυνομικές Αρχές θα πρέπει να παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα.
.
.
Θεωρούμε ότι οι ιδιοκτήτες των ζώων αυτών δεν θα έπρεπε να μας έχουν απέναντί τους ,όπως δεν τους έχουμε και εμείς , αλλά αντίθετα  θα έπρεπε να συστρατευθούν μαζί μας για την προστασία των ζώων τους , που τόσο διατείνονται οτι τα σέβονται και τα αγαπούν αλλά αυτό θα πρέπει να αποδεικνύεται και στην πράξη .
.
Τέλος να τονίσουμε οτι η φιλοσοφική μας θεώρηση είναι οτι τα ζώα δεν θα πρέπει να θεωρούνται εργαλεία για τις ανάγκες  του ανθρώπινου είδους αλλά να αποτελούν ζώα συντροφιάς .
Όσο όμως χρησιμοποιούνται σαν τέτοια οφείλουμε  να προσπαθούμε για την  πλήρη προστασία τους  από κάθε άποψη .
 Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Φ.Σ.Χανίων “Η Προστασία των Ζώων”
Φ.Σ. Χανίων Η ΚΥΝ-ωνία