Πρόσφατα η Ομοσπονδία μας πληροφορήθηκε, όπως και οι περισσότεροι πολίτες, μέσα από τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ για τα κυβερνητικά σχέδια «ανάπτυξης» της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και ιδιαίτερα για την δημιουργία του μεγαλύτερου ενυδρείου της Ευρώπης για φευ «ψυχαγωγικούς» και «εκπαιδευτικούς» λόγους.

Σε μία περίοδο όπου τα ενυδρεία στις περισσότερος χώρες Ευρώπης και Αμερικής κλείνουν το ένα μετά το άλλο ή δρομολογείται το κλείσιμό τους η Ελλάδα, ως γιαλαντζί Ευρώπη, εκπονεί, γυρίζοντας πίσω τον πολιτιστικό χρόνο αντί για πρόσω ολοταχώς, δήθεν μεγαλόπνοα σχέδια για ενυδρεία, υιοθετώντας την αιχμαλωσία χιλιάδων θαλασσίων έμβιων, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού.

Προτείνει δηλαδή η κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς τον δια βίου εγκλεισμό και βασανισμό χιλιάδων θαλασσίων ειδών πολλά εκ των οποίων είναι εξόχως νοήμονα και συναισθανόμενα ζώα, όπως τα δελφίνια, των οποίων η θνησιμότητα σε συνθήκες αιχμαλωσίας αγγίζει το 80% και ενώ ήδη 5 από τα δελφίνια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου έχουν ήδη πεθάνει σε πολύ νεαρές ηλικίες.

Διατρανώνουμε πώς ο εγκλεισμός και ο βασανισμός τόσων έμβιων σε ένα ενυδρείο είναι πράξη εφευρετικής βίας ενάντια σε πλάσματα πολλά από τα οποία διαθέτουν κωδικούς συνεννόησης σχεδόν τόσο υψηλούς όσο και η ανθρώπινη γλώσσα.

Αν εμείς, ως βιολογικό είδος, μπορούμε να επεμβαίνουμε με τόσο καίριο και διαλυτικό τρόπο στο πλάνο ζωής τέτοιων εξαιρετικά νοημόνων ζώων, δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να επιβεβαιώνουμε την ολοκληρωτική και φασιστική συμπεριφορά μας που ελλοχεύει διαρκώς μόλις κάτω από την επίφαση πολιτισμού που μας χάρισε ο Διαφωτισμός.

Ως εκ τούτου η Ομοσπονδία μας τάσσεται αναφανδόν κατά της δημιουργίας ενυδρείου και ζητά την παρέμβαση των καθ ύλη αρμοδίων υπουργείων Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας, ώστε να μην γίνει η χώρα μας αντί για λίκνο πολιτισμού φορέας παρωχημένων πια στην Ευρώπη απόψεων για τους υπόλοιπους βιολογικούς μας εταίρους σε αυτό τον πλανήτη, ιδιαίτερα δε ζητάμε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη να ανασύρει από τα συρτάρια του το σχέδιο νόμου για την απαγόρευση αιχμαλωσίας κητωδών στην χώρα μας.

Εκτός και αν χάριν της «ανάπτυξης» και των μνημονιακών σχεδιασμών για το Ελληνικό το σχέδιο νόμου έχει πάρει τον δρόμο της λήθης.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία