Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τον βαθύτατο αποτροπιασμό της για ένα από τα πλέον φρικιαστικά εγκλήματα άγριου βασανισμού ζώου, του ακρωτηριασμού του δύστυχου κουταβιού στο Λουτράκι.

Η αστυνομία πάση θυσία και χωρίς χρονοτριβή οφείλει να εντοπίσει τον εγκληματία, ώστε να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη για να δικαστεί σε δικάσιμο που θα οριστεί άμεσα με την μεγαλύτερη των ποινών και χωρίς αναστολή.

Συγχαίρουμε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη για την έρευνα που διέταξε να γίνει.

Ρεπορτάζ:

http://www.zoosos.gr/loutraki-brike-koutabi-zontano-akrotiriasmena-ta-4-podia-tin-oura-kai-auti-tou/#axzz3rqTacy00

Με αφορμή το ειδεχθέστατο αυτό έγκλημα επαναφέρουμε προς τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης την πρότασή μας για τροποποίηση των ποινών σε ορισμένες περιπτώσεις την υιοθέτηση της οποίας θεωρούμε άκρως επιβεβλημένη μετά την φρικτή αυτή κακοποίηση και τον ανείπωτο πόνο, που προκλήθηκε σε αυτό το πλάσμα.

Η πρότασή μας, ως προς τα κύρια σημεία της, έχει ως εξής:

«Αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση και δεν επιτρέπεται η μετατροπή της στερητικής της ελευθερίας ποινής σε χρηματική ούτε χορηγείται αναστολή εκτέλεσης της ποινής σε περίπτωση που ο δράστης κατά την τέλεση των πιο πάνω πράξεων επέδειξε ιδιαίτερη βιαιότητα ή βαναυσότητα ή χρησιμοποίησε όπλο ή κάθε άλλου είδους μέσο, ικανό και πρόσφορο να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ζώου ή και ανθρώπου».

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία