Eχθές παρουσιάστηκε  στο αίθουσα Πολιτισμού στο Μάλεμε  σε όλα τους τους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων του Μάλεμε και του Ταυρωνίτη η φιλοζωική ταινία “Re-Action” , των Αρτέμη Σαμοθράκη , Αλέξανδρου Κατσάρη  , με την επιμέλεια του Χρήστου Πετρίδη   ,  που αναφέρεται στην ιστορία της αδέσποτης Ρόξυ και στις αμφίδρομες σχέσεις αγάπης που δημιουργήθηκαν ανάμεσα στη σκυλίτσα και στην οικογένεια , που την υιοθέτησε .
 .
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Δασκαλάκης ήταν εκεί , μίλησαν με τα παιδιά και τα παρότρυναν να φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα και να προσπαθήσουν να υιοθετήσουν μερικά απο αυτά .
.
.
Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο διάλογο  και έδωσαν σε όλους εμάς τους μεγάλους το μήνυμα , ότι η αλλαγή σε σχέση με το θλιβερό θέαμα των χιλιάδων αδέσποτων θα έλθει μέσα απο την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση της νέας γενιάς .
.
Η ταινία , που τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας μας , και της ΟΥΝΕΣΚΟ , θα προβληθεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά  σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά .
Η Όλγα Λιάρα , υπεύθυνη για θέματα παιδείας της Ομοσπονδίας ήταν εκεί για να μιλήσει και να απαντήσει σε απορίες των παιδιών στο τέλος της προβολής της ταινίας .
Αρωγός στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η Προστασία των Ζώων”.
.
Παράλληλα η ταινία προβάλλεται και στα σχολεία του Δήμου Χανίων,ήδη τη Δευτέρα προβλήθηκε στο θέατρο Βλησίδη με τη συμμετοχή των μαθητών του 3ου ,4ου και 7ου δημοτικού σχολείου.
Τους ευχαριστούμε όλους απο καρδιάς.

Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη

Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας