Ο κανόνας είναι απλός.

Μπερδεύουν όσο περισσότερο μπορούν τα πράγματα και όλα βαλτώνουν. Τα παρουσιάζουν δισεπίλυτα , περίπλοκα κάτι σαν τον τετραγωνισμό του κύκλου και καθαρίζουν.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ;
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να αλλάξει αυτή την κατάσταση – σύμφωνα με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις – δυστυχώς όμως εν αγνοία του συντελούνται τα ίδια γραφειοκρατικά εγκλήματα στο εν λόγω υπουργείο.
Πως;

Μα φυσικά διατηρώντας στο πόστο τους, υπαλλήλους που επί χρόνια έχουν αποδειχθεί εντελώς ανεπαρκείς, όπως αρκετοί κτηνίατροι της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ένα αλαλούμ άνευ προηγουμένου επικρατεί στην εν λόγω Διεύθυνση.
Χρόνια προβλήματα των ζώων συντροφιάς λιμνάζουν επικίνδυνα.
Οι δε απαντήσεις που παίρνουμε στο γιατί, είναι συγκεχυμένες και αλλοπρόσαλλες.
Φταίνε, τα μνημόνια, μας λένε, οι κακοί νόμοι που οι ίδιοι έφτιαξαν, οι Υπουργοί, τα άλλα συναρμόδια υπουργεία ,οι μετακομίσεις και το κακό συναπάντημα.
Μια συνειδητή σύγχυση όπου όλα παρουσιάζονται ως γόρδιος δεσμός ,ώστε να μην προχωράει τίποτα.

Πρωτοστάτης στην σύγχυση η κα Α.Α., γνωστή και μη εξαιρετέα από το παρελθόν της και το μένος της κατά των φιλοζωικών σωματείων.
Αγενέστατη, επιθετική, δύστροπη , συγκρουσιακή, καχύποπτη , μια ξερόλας με αμφίβολες, το λιγότερο, γνώσεις , παρουσιάζει τα πάντα δύσκολα, περίπλοκα, αδύνατα και άλυτα.
Ο απόλυτος ορισμός του κακού δημοσίου υπαλλήλου. Αυτού που πληρώνουμε όλοι μας για να μην κάνει την δουλειά της αλλά αντίθετα να μας κουνάει το δάχτυλο υπό την ανοχή των προϊσταμένων της. (φυσικών και πολιτικών προσώπων)
Σε πρόσφατη επίσκεψη μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας στο ΥΠΑΑΤ, μόνο που δεν την έδειρε, όταν σε κατάσταση παράνοιας – για πολλοστή φορά – απείλησε να την πετάξει έξω.
Μάλλον κάποιο λάθος κάνει η κυρία και μπερδεύει το Υπουργείο με το σπίτι της.
Ας πάρουν τα μέτρα τους οι προϊστάμενοί της γιατί είναι η τελευταία φορά που ανεχόμαστε την συμπεριφορά της.
Να λύσουν το γόρδιο δεσμό που αυτοί έχουν δημιουργήσει, με απλές και συντονισμένες ενέργειες ώστε να τελεσφορήσουν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει το Υπουργείο απέναντι στον Νόμο.
Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά θέληση, υπευθυνότητα και δουλειά συντεταγμένη σε συνεργασία με τους φιλοζωικούς φορείς.
Ελπίζουμε ότι ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης παρά τους απρόθυμους υπαλλήλους του, θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του ώστε να τελεσφορήσουν υποθέσεις που εκκρεμούν χρόνια από την κωλυσιεργία των υφισταμένων του.
Γιατί αν περιμένουμε από την ανεκδιήγητη κα Α.Α., ζήσε Μάη μου.., που λέει και η λαϊκή θυμοσοφία.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία