Πριν λίγες εβδομάδες,επικοινώνησε μαζί μας η κα Χατζηδάκη,ψυχολόγος του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων και μας ενημέρωσε ότι στον αύλειο χώρο του κέντρου διαβιούν πέντε αδέσποτοι σκύλοι που έχουν “υιοθετηθεί” από τα παιδιά και το προσωπικό,που έχουν αναλάβει τη σίτισή τους.

Επισκεφτήκαμε το χώρο και γνωρίσαμε πέντε υπέροχα πλάσματα:

Tον Αλήτη,τη Σουσού,την Τουτού,το Μπούμπη και την Ήρα.

η φρεσκοκουρεμένη Τουτού!

Αναλάβαμε τη μεταφορά τους στον κτηνίατρο και την κάλυψη των κτηνιατρικών εξοδων , κουρεύτηκαν, καλλωπίστηκαν και αποπαρασιτώθηκαν με τη βοήθεια των παιδιών που φιλοξενούνται στο κέντρο,τα οποία είναι πλήρως εξοικειωμένα με τα ζώα.

Σε κάποιο σημείο της αυλής,έχουν φτιάξει και σπιτάκια,έχουν βάλει στρώματα και έχουν δημιουργήσει τη γωνιά των ζώων,όπου πάντα υπάρχει φαγητό και νερό.

ο πανέμορφος Αλήτης!

Τρία εξ αυτών,η Σουσού,ηΉρα και ο Αλήτης χρειάζονται στείρωση και υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε έκκληση να μαζευτεί το ποσό που απαιτείται για τη στείρωση τους.

Χθες το πρωί μέλος του Συλλόγου μας και εκπαιδευτικός επισκέφτηκε τα παιδιά προκειμένου να μιλήσει μαζί τους για θέματα σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων και τη διασφάλιση της ευζωίας τους. Βέβαια ευχή όλων είναι να βρεθεί ένα σπίτι και γι’αυτά τα πλάσματα που κάποιοι τα εγκατέλειψαν εκεί.

ο τεμπέλάκος…Μπούμπης

Στη συζήτηση που έγινε με τα παιδιά έμαθαν τί σημαίνει ευζωία για ένα ζώο και πως αυτή εξασφαλίζεται, καθώς και τι συνιστά κακοποίηση ενός ζώου, όχι μόνο ενεργητική καθώς και παθητική, για παράδειγμα η μόνιμη αλυσόδεση ενός σκύλου.

η επιφυλακτική Ήρα…

Επί τη ευκαιρία, προηγήθηκε συζήτηση και με μέλη της Δασικής υπηρεσίας που βρίσκονταν εκεί για καθαρισμό και αποψίλωση των δέντρων. Λύθηκαν απορίες, μοιράστηκε το πρωτόκολλο ευζωίας και έγινε ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με τα ζώα αφού η ομάδα έδειξε έντονο ενδιαφέρον και φιλοζωική στάση και διάθεση.

η χαρά της ζωής,η σκανταλιάρα Σουσού..

Η επίσκεψη τέλειωσε αργά το μεσημέρι με την υπόσχεση ν’ανανεωθεί από Σεπτέμβρη με ένα νέο “φιλοζωικό” ραντεβού!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και το προσωπικό του Κέντρου για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα!

Όποιος θέλει να υιοθετήσει κάποιο από τα υπέροχα αυτά πλάσματα,να επικοινωνήσει με το σύλλογο.