Μια υπέροχη βραδιά απολαύσαμε εχθές το βράδυ στην ανακαινισμένη δημοτική βιβλιοθήκη,σε μια διαδραστική εκδήλωση που οργάνωσαν ο δήμος Χανίων,η δημοτική βιβλιοθήκη,ο σύλλογος μας “η προστασία των ζώων” και ο δικηγορικός σύλλογος Χανίων,όπου διαβάστηκαν λογοτεχνικά κείμενα που αποδεικνύουν την άρρηκτη σχέση ανθρώπων και ζώων,συνοδευόμενα από τους ήχους υπέροχων τραγουδιών.

.

Την εκδήλωση προλόγισε η Αντιδήμαρχος κα Βαρβάρα Περράκη όπου αναφέρθηκε στην παρουσία των ζώων στη νεοελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία,κλείνοντας με ένα εξαιρετικό απόσπασμα.

Ο εκπρόσωπος του δικηγορικού συλλόγου κος Κώστας Γκαζής,αναφέρθηκε στην  αξία του εθελοντισμού και στη σημασία που έχει η προστασία των ζώων στις κοινωνίες,αφού αποτελεί δείγμα πολιτισμού.

Η γνωστή ηθοποιός/συγγραφέας/σκηνοθέτης κα  Μαρινέλλα Βλαχάκη  μας γοήτευσε με το απόσπασμα που διάβασε από το βιβλίο της “Σιλάνς Σιλβουπλέ”,ενώ  ο κος Γιώργος Βεργάκης, δικηγόρος-υπεύθυνος της επιτροπής Πολιτισμού του ΔΣΧ μας ταξίδεψε με τη φωνή του με το κείμενο της Γαλάτειας Καζαντζάκη.

Οι περιπέτειες ενός καραβόσκυλου και η αφοσίωση του μέχρι το τέλος της ζωής του στον άνθρωπο,ήταν το θέμα του αποσπάσματος της εκαιδευτικού/μέλους του συλλόγου μας κας Μαίρης Μηλιαρά.

Επειδή στην εκδήλωση παρευρεύθηκαν και αρκετοί μικροί μας φίλοι,η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κα Βιβή Χουδαλάκη,διάβασε δύο παιδικά κείμενα μαζί με τα παιδιά που ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν στην ανάγνωση.

Η διάσωση και η ιστορία της Φανουρίας μας,του αδέσποτου που φιλοξενεί το μέλος μας,φιλόλογος κα Άρια Αθανασάκη μαζί με την προβολή του βίντεο και η αφήγησή της,δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο.

Την εκδήλωση συνόδεψε μουσικά ένα εξαιρετικό ντουέτο,ο  Θύμιος Τσιμπούρης και η Χριστίνα Κωνσταντινίδου που μας θύμισαν τραγούδια του Μάνου Λοίζου,της Αρλέτας και του Φοίβου Δεληβοριά.

Μέλη της λέσχης ανάγνωσης,μας τίμησαν με την παρουσία τους και διάβασαν το δικό τους κείμενο.

Σας ευχαριστούμε όλους….