Μετά απο καταγγελία κατοίκου της περιοχής  σήμερα το πρωί,η πρόεδρος της ομοσπονδίας μας κα Μπομπολάκη μετέβη με κλιμάκιο της αστυνομίας στο σημείο , όπου βρίσκονταν 3 σκυλιά  σε ιδιόκτητο χώρο στην περιοχή του Βαμβακόπουλου-Αγιάς., ο ιδιοκτήτης των οποίων συνελήφθη.
Οι συνθήκες  που ζούσαν τα 3 σκυλιά ήταν τρισάθλιες.
 .
.
Το υπερήλικο λυκόσκυλο , που έζησε όλη του τη ζωή , σύμφωνα με την καταγγελία , δεμένο – είναι ζήτημα αν λύθηκε 3-4 φορές-  ζούσε ανάμεσα σε  ακαθαρσίες,  σε άπειρα πεταμένα αντικείμενα παντού , με αλυσίδα κοντή ίσα να ανεβαίνει στο  ” σπιτάκι” του , το οποίο είχε  τρύπες  με τη βροχή και το κρύο να μπαίνει απο παντού , το δε καλοκαίρι η καυτή  λαμαρίνα καθιστούσε  αδύνατη  την προστασία του σκύλου.
.
 .
Τα άλλα δυο δεν είχαν καμία προστασία , κάτι μικρά ντουλάπια , το ένα ήταν κλειστό , που ούτε το ένα τους πόδι δεν χωρούσε μέσα  και αυτά ανάμεσα σε δεκάδες ” κούρκουτα” πεταμένα παντού .
Και τα δύο αυτά  σκυλιά επίσης δεν λύνονταν ποτέ , πέρασαν δε τον πολικό φετινό χειμώνα παντελώς απροστάτευτα.
Κοντολογίς δεν πληρούσαν ούτε κατά το ένα χιλιοστό τις προϋποθέσεις , που θέτει ο νόμος.
 .
 .
Επειδή ο ιδιοκτήτης αναρωτήθηκε  κατά την σύλληψή του , αν έκανε κανένα κακούργημα , να υπενθυμίσουμε οτι η παθητική κακοποίηση των ζώων είναι βαρύ πλημμέλημα με ποινές φυλάκισης απο 1 έως 5 έτη , ποινικό πρόστιμο απο 5.000 έως 15.000 ευρώ τα δε διοικητικά πρόστιμα στην περίπτωση των  3 σκύλων θα ανέλθουν σε πολλές εκατοντάδες ευρώ .
Για μια ακόμη φορά να πούμε  ότι, όποιοι δε μπορούν να έχουν τα κατοικίδιά τους , όπως τους αξίζει και όπως επιτάσσει ο νόμος , ας μην αποκτούν κατοικίδιο.
 
Μπορούν να κάνουν και χωρίς αυτά .
Δεν χρειάζεται να τα βασανίζουν