Όπως είπε ο Γκάντι, «Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα του». Θα θέλαμε να δούμε μία Ελλάδα –ακόμα και σε μία δύσκολη περίοδο της ιστορίας της- που μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια της  με ακεραιότητα και υπερηφάνεια. Αυτό σημαίνει ηθική μεταχείριση των ζώων. Όχι άλλες δικαιολογίες.

«Αυτός ο αγώνας είναι ένα ακόμα βήμα για να γίνουμε η φωνή των ζώων που εγκαταλείπονται, κακοποιούνται, σκοτώνονται και πεθαίνουν αβοήθητα στους δρόμους, καθώς και για αυτούς που δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα για να τα σώσουν και προσπαθούν να προάγουν τη φιλοζωική κουλτούρα..Είναι ένα ακόμη βήμα για να μεταλαμπαδεύσουμε τις εμπειρίες μας,να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και να γίνει κατανοητό ότι αυτό το θέμα αφορά ΟΛΟΥΣ τους πολίτες μιας πολιτισμένης χώρας»

Στο νομό Χανίων εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 8000 αδέσποτα που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη παρόλo που γίνονται συνέχεια στειρώσεις αδέσποτων αλλά επιδοτούνται και στειρώσεις δεσποζόμενων ζώων.Αλλωστε στατιστικά η μεγαλύτερη πηγή των αδέσποτων προέρχεται από τις αθρόες εγκαταλείψεις κουταβιών που προήλθαν από «ανεπιθύμητες» εγκυμοσύνες δεσποζόμενων ζώων αλλά και από εγκαταλείψεις αστείρωτων ενήλικων ζώων-εργαλείων (κυνηγόσκυλα-τσοπανόσκυλα) που δεν ανταποκρίθηκαν στο «ρόλο» τους.

Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση πρέπει να αναρωτηθούμε, πώς ο καθένας μας συμβάλλει σε αυτό το πρόβλημα και εν συνεχεία πώς μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης του. Αυτοί που τα αγαπούν, αυτοί που δεν τα θέλουν αλλά και εκείνοι που είναι αδιάφοροι απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς συμφωνούν τουλάχιστον σε ένα πράγμα: «κανένας δεν τα θέλει στους δρόμους». Ας προσπαθήσουμε λοιπόν ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε,χωρίς ευχολόγια και αναθεματισμούς αλλά με πράξεις

Πότε θα διεξαχθεί ο αγώνας;

Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι η 10/07/2016.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει απο τον Αγιο Αντώνη στον Τσιβαρά, θα τερματίσει Ντουλιανά, που περνάει απο Λειβαδούρα και Γαβαλοχώρι. Η διαδρομή φέτος θα διασχίσει και το όμορφο Γαβαλοχώρι.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Προσέλευση στην Γραμματεία της αφετηρίας στις 16:45

Προς διευκόλυνση των οδηγών, μπορείτε να παρκάρετε στα Ντουλιανά -όπου είναι ο τερματισμός και να μεταφερθείτε στην αφετηρία με το λεωφορείο της διοργάνωσης. Τελευταίο λεωφορείο από πάρκινγκ προς αφετηρία 17:30.

Είναι επίσημος μαραθώνιος;

Όχι, δεν είναι. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό το κάνουν για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Σας ζητούμε να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύει η κοινή λογική. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό είναι ευγενικοί με τους άλλους και λογικοί. Θέλουμε αυτό να είναι διασκεδαστικό, ασφαλές και εξαιρετικά θετική εμπειρία, και θέλουμε να συνεχίσουμε κάθε χρόνο. Αλλά, τελικά, είστε υπεύθυνοι για τη δική σας συμπεριφορά. Δεν ανταγωνιζόμαστε, τρέχουμε και τερματίζουμε όλοι μαζί.

Χρειάζεται να δηλώσω ή μπορώ απλά να έρθω στην εκκίνηση;

Nαι, χρειάζεται να δηλώσετε (ή να ακυρώσετε την συμμετοχή σας). Επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6986-522.569 ,επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.facebook.com/pennymarathon ή στείλτε μας e-mail στην διεύθυνση chaniapets@yahoo.gr

Ποτά θα παρέχονται;

Ναι, νερό για όλους και ισοτονικό, μπανάνες για τους δρομείς. Εάν έχετε κάποια ιδιαίτερη απαίτηση (π.χ. τζελ), θα χρειαστεί να το φέρετε εσείς. Είναι πιθανό ότι κάποιος ποδηλάτης θα μπορέσει να το μεταφέρει για εσάς.

Θα παρέχονται t-shirts;

Θα υπάρχουν προς αγορά αθλητικά βαμβακερά μπλουζάκια Penny Marathon που μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το σύλλογο. Στο παρελθόν τα μπλουζάκια αυτά δίνονταν δωρεάν. Οι συμμετέχοντες, μας πρότειναν να τα πουλάμε καθώς αυτό θα σήμαινε περισσότερα χρήματα για την ευζωία των αδέσποτων ζώων. Εμείς πήραμε την συμβουλή τους και την κάναμε πραγματικότητα.

Για πληροφορίες για το πως μπορείτε να τα αποκτήσετε μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 6986-522.569.

Έχω μία ακόμα ερώτηση – με ποιον μπορώ να μιλήσω;

Για περισσότερες λεπτομέρειες, καλέστε απογευματινές ώρες στο 6945593988(Έφη Τσεκμέζογλου).

Δεν διαμένω στα Χανιά. Θα διεξαχθεί Penny Marathon και σε άλλες πόλεις;

Για το 2016 το Penny Marathon θα διεξαχθεί επίσης στην Αθήνα, την Καλαμάτα για την Ελλάδα και το Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε σε αυτά, στείλτε μας email στο info@pennymarathon.com.

Φέτος ξεκινάμε δειλά αποσκοπώντας να γίνει το penny marathon ένας αναξάρτητος θεσμός για την πόλη μας.

Για το λόγο αυτό το penny marathon θα ενταχθεί στα  Λειβαδούρια που συνδιοργανώνονται από  τους Πολιστιστικούς Συλλόγους Ντουλιανών, Τσιβαρά, Γαβαλοχωρίου, Αθλητικό Όμιλο “ΤΑΝΟΣ” Aποκορώνου.

Με την στήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.