Με πρωτοβουλία του Φινλανδικού Φιλοζωικού Οργανισμού ” Ηard Luck Paws”  έγινε συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας στα Χανιά .

Κατά την συνάντηση που διήρκεσε  δύο ώρες οι Φιλανδοί φιλόζωοι ζήτησαν να ενημερωθούν για την κατάσταση των ζώων συντροφιάς  στην Ελλάδα και την Κρήτη και τους στόχους της Ομοσπονδίας .

Ανταλλάχτηκαν γνώμες και απόψεις μέσα από ένα γόνιμο διάλογο οι δε Φιλανδοί συναγωνιστές μας συμφώνησαν για την ορθότητα των στόχων του φιλοζωικού κινήματος στην Ελλάδα και την Κρήτη .

Ιδιαίτερα σταθήκαμε στο θέμα των δελφινιών  που δόθηκαν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο , όταν το δελφινάριο της Φινλανδίας έκλεισε , στις αποτρόπαιες συνθήκες μεταφοράς τους καθώς και στον θάνατο ενός εξ αυτών .

Συζητήθηκαν επίσης τρόποι για να βοηθήσουν τα αδέσποτα στα Χανιά και την Κρήτη , από δε την Ομοσπονδία  τέθηκαν οι προτεραιότητες για το είδος της βοήθειας , που θα μπορούσαν να προσφέρουν .

Ο Φινλανδικός Φιλοζωικός Οργανισμός χάρισε κατά την πρώτη μας αυτή συνάντηση περίπου 100  πανέμορφα λουράκια για τις ανάγκες των  των αδέσποτων  της πόλης και του νομού Χανίων .

Η Ομοσπονδία μας επιδιώκει την συνεργασία με τους Φιλοζωικούς Οργανισμούς  των χωρών μελών της Ε.Ε. στα πλαίσια της ανταλλαγής εμπειριών , θέσεων και βοήθειας στο φιλοζωικό κίνημα της χώρας μας .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Πρόεδρο του Συλλόγου ” Hard Luck Paws”  κα Mirka Kovalainen, καθώς και τα στελέχη του που παρευρέθηκαν στην Ελλάδα  ,Nina Immonen και Pentti Kovalainen .

 Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία