Την 18η Δεκεμβρίου 2015 στις 3.30 μ.μ. στο κτίριο του Ιδρύματος Εκπαιδευτικής Πολιτικής επί της οδού Τσόχα 36 έλαβε χώρα συνάντηση του Αντιπροέδρου του ΙΕΚ καθηγητή κ. Παύλου Χαραμή με την Πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Νατάσα Μπομπολάκη ,την Επιτετραμμένη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Π.Φ.Π.Ο κ. Μαρία Κοντού Επίκουρη Καθηγήτρια του Θεσσαλικού Πανεπιστημίου, την Επιστημονική Συντονίστρια των Πανεπιστημιακών που στηρίζουν την Π.Φ.Π.Ο κ. Ρεγγίνα Αργυράκη καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Επικεφαλής της Ομάδας Προωθημένου Σχεδιασμού κ. Τίνα Κασιδόκωστα.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και καθ’ υπόδειξιν του Υπουργού Παιδείας καθώς ο καιρός είναι ώριμος να συζητηθεί η μη περιστασιακή διδασκαλία της σχέσης των μαθητών με την εγχώρια χλωρίδα και πανίδα.

Η συμβίωση με τα ζώα – άγρια και αστικά – αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο πολιτισμού και σύγχρονης αντιμετώπισης τόσο των γλωσσικών νοημάτων, όσο και της επικαιροποιημένης βιολογικής οπτικής.

Η σύσκεψη υπήρξε εκτεταμένη και άκρως εποικοδομητική, καθώς ο κ. Χαραμής πρότεινε προγραμματικά <<κλειδιά>> για τον εμπλουτισμό ήδη υπαρχόντων μαθησιακών υποδοχέων, ώστε τα μαθήματα αυτής της προοπτικής να μπορούν να ενσωματωθούν σε εμπεριστατωμένο παιδευσιακό ordino και να διδάσκονται από τους υπάρχοντες καθηγητές μόνιμα και όχι ως περιστασιακό κατ’ επιλογήν πρόγραμμα.
Η εξέλιξη του διαλόγου και της συνεργασίας αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία