Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα εθελοντισμού. Το 4ο δημοτικό σχολείο Βούλας τίμησε τη μεγάλη αυτή ιδέα με πολλές δράσεις.

    1. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 15 Απριλίου 2016 υλοποιήθηκε στο σχολείο τοΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης SAVE-BEHAVE-VOLUNTEER. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης οργάνωσαν με εκπληκτική επιτυχία το συγκεκριμένο Φεστιβάλ στο οποίο παρέστησαν μερικές από τις μεγαλύτερες εθελοντικές οργανώσεις της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα οι:
      • Αδεσποτολόγιο, Φιλοζωικό Σωματείο
      • ΠΦΠΟ, Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
      • Μedasset, Mεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελώνων
      • MOm, Eταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας
      • SAPT Hellas, Δράση για τα Αδέσποτα – Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας
      • ΣΠΑΖ, Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων
      • Φιλοζωική Ομάδα Βούλας

      Την ημέρα αυτή οι μαθητές έγιναν εθελοντές και παρουσίασαν στους 300 υπόλοιπους μαθητές του σχολείου και στους γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους α. τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς, β. τις δράσεις του προγράμματος και γ. τη σημασία του εθελοντισμού μέσα από την παρουσίαση του έργου των προσκεκλημένων οργανώσεων.

    1. Επίσης, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξεως στα πλαίσια του προγράμματος SAVE-BEHAVE-VOLUNTEER ολοκλήρωσαν ένα project με θέμα «ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΑ» (ANIMALS ARE NOT PRESENTS). Κατά τη διάρκεια του μαθήματος Αγγλικών και ΤΠΕ δημιούργησαν μοναδικά βίντεο με τα οποία μας προτρέπουν ναΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ αντί να αγοράζουμε και μας δίνουν ένα μάθημα υπευθυνότητας και ευαισθησίας. Τα βίντεο παρουσιάστηκαν στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ενώ με αυτή τη δράση γιορτάσαμε και την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ (04 Απριλίου 2016).Η συγκεκριμένη ημέρα καθιερώθηκε το 2010 με πρωτοβουλία Ολλανδικών Φιλοζωικών Οργανώσεων για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη 600.000.000 αδέσποτων ζώων που διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.
  1. Τη Δευτέρα 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 οι εθελοντές της ΣΤ’ τάξεως επισκέφτηκαν την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία και συγκεκριμένα το πρότυπο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την υπεύθυνη φιλοζωία, για την υπεύθυνη ιδιοκτησία, για την προστασία των αδέσποτων ζώων ενώ γνώρισαν τους σκύλους και τις γάτες που φιλοξενούνται προσωρινά στο κέντρο. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στη σημασία του εθελοντισμού ο οποίος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη λειτουργία του κτηνιατρικού κέντρου αλλά και της φιλοζωίας γενικότερα.
Δεν ξεχνάμε ότι ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής!

Φωτογραφίες των δράσεων μας από την σελίδα του σχολείου & την σελίδα του προγράμματος

Χριστίνα Λόη
Καθ.Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ06
Υπεύθυνη Προγράμματος SAVE-BEHAVE-VOLUNTEER

www.pfpo.gr