Η μία πέθανε και η άλλη σώθηκε από τους Λιμενικούς που έστειλαν τη “ρετζεβούτα” των 60.000 ευρώ

Ζαλίστηκε στο άκουσμα του προστίμου που θα πρέπει να πληρώσει ο 54χρονος Αθίγγανος από την Εύβοια, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες από άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου και κατηγορείται για το βασανισμό δύο χηνών, εκ των οποίων η μία πέθανε.

Ο 54χρονος θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ (!) για την κακοποίηση και τη βάναυση μεταχείριση των δύο πτηνών, σύμφωνα με το πρόστιμο που εισηγήθηκαν οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και είναι αυτό που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, οι λιμενικοί βεβαίωσαν το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ για την καθεμία από τις χήνες που είχε ο 54χρονος στο αυτοκίνητό του και βρέθηκαν η μία νεκρή και η δεύτερη σε άσχημη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από λιμενικές πηγές, το ύψος του προστίμου είναι προκαθορισμένο από το νόμο και προβλέπεται για την κακοποίηση οποιουδήποτε ζώου, εφόσον βεβαιωθούν οι συνθήκες κακοποίησης από τα αρμόδια όργανα.

Οι λιμενικοί απέστειλαν τη πρότασή τους στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου (υπηρεσία γεωργικής ανάπτυξης), η οποία αναμένεται να επικυρώσει και το «τσουχτερό» πρόστιμο.

«Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι το τι προβλέπεται από το νόμο, ώστε να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, όπως ο συγκεκριμένος πολίτης» δήλωσε στην «Π» αξιωματικός του ΚΛΗ.

Ο 54χρονος είχε εντοπιστεί την προηγούμενη Κυριακή το πρωί να έχει εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του, μέσα στο οποίο υπήρχαν οι δύο χήνες. Το αυτοκίνητο (κλουβάκι) βρισκόταν στο πάρκινγκ του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και ουσιαστικά ήταν η μυρωδιά από το νεκρό πτηνό που κίνησε την περιέργεια των Αρχών.

Οι λιμενικοί αφού διαπίστωσαν ότι η μία χήνα είχε πεθάνει και η δεύτερη ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, συμβουλεύτηκαν ειδικούς και αφού την πότισαν και την τάισαν κατάφεραν να τη σώσουν.

Ο συλληφθείς σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κακή και βάναυση μεταχείριση πτηνών, φέρεται να είπε ότι άφησε εκεί το αυτοκίνητο γιατί δεν είχε να πληρώσει το πάρκινγκ και να το πάρει και πως ξέχασε εκεί τα πουλιά.

εφημερίδα Πατρίς http://www.patris.gr/