Πριν ένα μήνα λάβαμε ηλεκτρονική ενημέρωση από συμπολίτη μας ότι σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά και συγκεκριμένα στις Καρές Κολυμβαρίου:

“Ένας αγρότης, έχει στην κατοχή του 3 μοσχάρια , οι συνθήκες διαβίωσης των οποίων είναι άθλιες. Τα ζώα υποσιτίζονται, ταΐζονται και ποτίζονται αραιά και που, πεινάνε , φωνάζουν, είναι σκελετωμένα  και μπορεί να πεθάνουν.

Είναι μόνιμα δεμένα κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες χωρίς προστασία, ο χώρος είναι βρώμικος γεμάτος ακαθαρσίες και δεν καθαρίζεται ποτέ.”

Στείλαμε αναφορά στο ΑΤ Πλατανιά και την υπόθεση ανέλαβε ο Υποδιοικητής του τμήματος κος Ματθαίος Ιγγλεζάκης.που πάντα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα περιστατικά κακοποίησης,ο οποίος έσπευσε στο σημείο και διαπίστωσε την εγκυρότητα της αναφοράς μας,ενώ εντόπισε και ένα άλογο.

Αρχικά έδωσε ένα χρονικό περιθώριο μερικών ημερών για τη βελτίωση των συνθηκών των μοσχαριών και την κτηνιατρική τους περίθαλψη και πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε απροειδοποίητα το χώρο για έλεγχο,όπου διαπίστωσε ότι τα μοσχάρια ήταν πλέον ελεύθερα,σε καλή θρεπτική κατάσταση ενώ είχαν άμεση πρόσβαση σε στεγασμένο χώρο καθώς και καθαρό νερό.

Πριν φύγει όμως,άκουσε γαβγίσματα σκύλων και παρόλο που η αναφορά δεν ανέφερε σκύλους,εντόπισε τρεις σκύλους-δύο μικρόσωμους και έναν μεγαλόσωμο- σε άθλιες συνθήκες,οι δύο αλυσοδεμένοι σε βαρέλια,ενώ ο ένας στερούνται καταλύματος.

Στον κηδεμόνα επιβλήθηκαν τα νόμιμα διοικητικά πρόστιμα ύψους 2100 ευρώ για την παραβίαση των συνθηκών ευζωίας των ζώων και του δόθηκε χρονικό περιθώριο  για την αλλαγή των συνθηκών ευζωίας μέχρι τον επόμενο επανέλεγχο εντός λίγων ημερών.