Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΚΕΔΕ στις 6 Δεκεμβρίου μετά από δηλώσεις του δημάρχου Σπάρτης για ευθανασίες υγιών αδέσποτων ζώων.

Διαβάστε το δελτίο

.

Αθήνα 6/12/2017                                                ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
 .
Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης: Προτεραιότητα για την ΚΕΔΕ η προστασία αδέσποτων ζώων
Δε συνηγορούμε με ακραίες προτάσεις και ισχυρισμούς
.
Με αφορμή καταγγελίες που έγιναν μετά από τοποθετήσεις συγκεκριμένων αιρετών που κάνουν λόγο για θανάτωση αδέσποτων ζώων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι:
Σε καμία περίπτωση δεν συνηγορούμε με τέτοιου είδους ακραίες πρακτικές και ενέργειες. Πρόκειται για μεμονωμένους ισχυρισμούς τους οποίους δεν συμμεριζόμαστε.
Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αλλά και ως απλός πολίτης, έχω εκδηλώσει έμπρακτα την αγάπη μου για τα αδέσποτα ζώα.
Με δεδομένη την αγάπη μας για τα ζώα και ειδικότερα τα αδέσποτα, θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να διαχειριστούμε το ζήτημα της προστασίας τους με σύννομο τρόπο.
 .
Για την ΚΕΔΕ η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.
Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε για τη θέσπιση και την υλοποίηση των προτάσεων που περιέχονται στα ψηφίσματα που συναποφασίσαμε κατά τη διάρκεια της Πανελλήνιας Συνάντησης Δήμων και Φιλοζωικών Οργανισμών τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα.
 .
Είναι ανάγκη να δρομολογηθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου η χώρα μας να μπει στην τροχιά των χωρών που δεν έχουν αδέσποτα και έχουν υψηλό φιλοζωικό επίπεδο.
Απαιτείται ένα Εθνικό Σχέδιο και μια συγκεκριμένη πολιτική για τα ζώα. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι αναγκαία η θεσμοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο
.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr,kedkegr@gmail.com