Αμφίβολη είναι ακόμα η πλήρης αποκατάσταση της υγείας του Μίκυ,ενός δεσποζόμενου τρίχρονου ημίαιμου  λαμπραντόρ,που πυροβολήθηκε  εξ επαφής στο στόμα το προηγόυμενο Σάββατο στα Περιβόλια Χανίων.

Το άτυχο σκυλάκι,που το γνώριζαν όλοι,γιατί ήταν ένα φιλικό και ήρεμο πλάσμα,δέχτηκε τον πυροβολισμό στη γειτονιά του,λίγα μέτρα από το σπίτι του.

Το σκυλάκι επέστρεψε αιμόφυρτο στο σπίτι του και ο κηδεμόνας του, κος Παυλιδάκης,μετέφερε αμέσως το Μίκυ στο γιατρό και τα πρώτα εικοσιτετράωρα ήταν πολύ κρίσιμα για τη ζωή του.

Η κτηνίατρος αρχικά συνέστησε ευανασία καθώς ήταν ελάχιστες οι πιθανότητες να επιβιώσει το ζώο αλλά ο κηδεμόνας του αρνήθηκε κατηγορηματικά,παρόλο το μεγάλο κόστος των επεμβάσεων.

Μέχρι εχθές νοσηλευόταν στο κτηνιατρείο,αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες επεμβάσεις, πολυδάπανες και χρονοβόρες προκειμένου ο Μίκυ να θεραπευτεί…

Ο κηδεμόνας του έκανε καταγγελία κατά αγνώστων γιατί κανένας στη γειτονιά δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα,παρόλο που το περιστατικό έγινε μέρα μεσημέρι σε κατοικημένη περιοχή και ο δράστης φυσικά δεν έχει εντοπιστεί.

Όσο αποκρύπτονται τέτοιες πράξεις,τόσο θα πληθαίνουν τα περιστατικά κακοποίησης αλλά θα αυξάνεται και ο βαθμός βιαιότητάς τους αφού οι δράστες θα θεωρούν ότι παραμένουν στο απυρόβλητο,παρόλο που ο νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός και αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Ο κηδεμόνας του απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το αποτρόπαιο περιστατικό να το καταθέσει στο ΑΤ Χανίων καθώς ο Μίκυ πυροβολήθηκε στο Μενεκλέρι (η συνοικία των Περιβολίων που βρίσκεται πίσω από τον πρώην Θαλή, νυν ΚΗΦΑΠ).

Δείτε το ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης.