Στις 17 Αυγούστου,ο περισυλλογέας πήγε και πήρε ένα ημίαιμο θηλυκό λυκόσκυλο που είχαν δέσει με σύρμα στον Καλαθά,το οποίο ήταν εμφανώς καταβεβλημένο.Το ζώο είχε μικροτσίπ που όμως ήταν ακαταχώρητο,που σημαίνει ότι κάποιος το εγκατέλειψε.

Το μετέφερε σε κτηνιατρείο της πόλης,όπου του έγινε ένα τεστ που έδειξε ότι το ζώο έχει προσβληθεί από λεισμανίωση,χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις για να ελεγχθεί η κατάσταση των ζωτικών οργάνων και  να ολοκληρωθεί η κλινική εκτίμηση για την κατάσταση του ζώου (ν.4039/2012 άρθρο 17α).Είπε δε,ότι ο αιματοκρίτης του είναι πολύ χαμηλός.

Οι “παράγοντες” του δήμου αποφάνθηκαν ότι:

α. το ζώο είναι δημόσιος κίνδυνος και απειλεί και τη δημόσια υγεία

β. πρέπει να παραπεμφθεί κατευθείαν στην τριμελή επιτροπή (!!!!) για να αποφασιστεί η ευθανασία αυτού,παρόλο που ο νόμος 4039/2012 αναφέρει ρητά ότι συγκαλείται πρώτα η πενταμελής επιτροπή και αν δεν μπορεί να αποφασίσει παραπέμπεται στην τριμελή επιτροπή.

Ο νόμος επίσης αναφέρει ότι Αν διαπιστωθεί από την κτηνιατρική εξέταση ότι είναι τραυματισμένα ή πάσχουν από ιάσιμο νόσημα, υποβάλλονται στην κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Αν διαπιστωθεί ότι είναι επικίνδυνα ζώα συντροφιάς ή ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια ή ότι είναι πλήρως ανίκανα να αυτοσυντηρηθούν λόγω γήρατος ή αναπηρίας και η διατήρησή τους στη ζωή είναι πρόδηλα αντίθετη με τους κανόνες ευζωίας τους και αρνηθούν τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής να αναλάβουν τη φροντίδα, εποπτεία και τη διαδικασία υιοθεσίας τους,υποβάλλονται σε ευθανασία”(άρθρο 9 παρ 4).

Η άποψη του κτηνιάτρου ήταν ότι  αν δεν υιοθετηθεί,πρέπει να ευθανατωθεί γιατί αυτό προβλέπει ο….νόμος!!!!!

Ποιος νόμος δεν γνωρίζουμε,ίσως είναι ο καινούριος νόμος που εφαρμόζεται τελευταία στα Χανιά,τοπικής προέλευσης….

Όταν ενημερωθήκαμε για τα τεκταινόμενα ζητήσαμε να μας παραδοθεί το ζώο,δεσμευτήκαμε ότι θα το αναλάβουμε και θα καλύψουμε όλα τα κτηνιατρικά έξοδα.Παρόλη την απροθυμία των “αρμοδίων” τελικά μας παραδόθηκε.

                            οι βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις του ζώου είναι εξαιρετικές

Όταν μας παραδόθηκε,το μεταφέραμε σε άλλο κτηνιατρείο,έγιναν ολοκληρωμένες αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι νοσεί μεν,αλλά ο τίτλος είναι σχετικά χαμηλός (1/1600) και δεν έχει πειραχτεί κανένα ζωτικό όργανο,επομένως μπορεί να ξεκινήσει άμεσα θεραπεία,την οποία ξεκινήσαμε από την επόμενη μέρα.Φυσικά η κτηνίατρος απέκλεισε το ενδεχόμενο της ευθανασίας αφού έχουμε αναλάβει πολύ πιο δύσκολα περιστατικά και υπήρχαν περιπτώσεις που τα ζώα ιάθηκαν εντελώς.

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό ζώο.νεαρής ηλικίας,πολύ φιλικό και χαδιάρικο,πλήρως κοινωνικοποιημένο με ανθρώπους και ζώα,ενώ ήδη ανταποκρίνεται στη θεραπεία και έχει αρχίσει να παίρνει βάρος…

Είναι δε τόσο χαρούμενο που παίζει και τρέχει όλη μέρα…

Η κατάσταση πλέον έχει γίνει ανεξέλεγκτη….

.

ο αρχικός τίτλος του Σέρλοκ ήταν 1/3200,αλλά δεν είχαν πειραχτεί ζωτικά όργανα.Σήμερα είναι υγιέστατος και ο τίτλος του είναι αρνητικός.