Το τελευταίο διάστημα δεχτήκαμε πολλές καταγγελίες για περιστατικά παθητικής κακοποίησης ζώων στα χωρία του δήμου Πλατανιά.

Στείλαμε τις καταγγελίες στο ΑΤ Πλατανιά και επκοινωνήσαμε με τον -πάντα πρόθυμο- υποδιοικητή κο Ματθαίο Ιγγλεζάκη,ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα τα αναλάβει άμεσα,αλλά θα χρειαζόταν τη βοήθεια της κινητής αστυνομικής μονάδας (ΚΑΜ).

Την Τρίτη επικοινωνήσαμε με τον υποδιευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων κο Γεώργιο Μαστραντωνάκη  που ανταποκρίθηκε άμεσα,διαθέτοντας το βαν και δύο αστυνομικούς την επόμενη μέρα.

Την Τετάρτη,το κλιμάκιο των αστυνομικών με επικεφαλής τον κύριο Ιγγλεζάκη,έλεγξε τα περιστατικά,εντόπισε τους κηδεμόνες κάποιων βαρελόσκυλων και ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή τους με υπόδειξη του νέου χώρου.Ταυτόχρονα σταματούσε στα σπίτια,έκανε ελέγχους και ενημέρωνε τους κηδεμόνες  για τις υποχρεώσεις τους αλλά και για τα πρόστιμα που απορρέουν από την παθητική κακοποίηση ζώων,μοιράζοντας ταυτόχρονα και ενημερωτικό υλικό.

Στους παραβάτες έγιναν αρχικά συστάσεις και ενημέρωση για τη βελτίωση των συνθηκών και θα επανέλθουν σε τέσσερις μέρες για να διαπιστώσουν αν έχουν συμμορφωθεί ή όχι.

Ευχαριστούμε τον κύριο Μαστραντωνάκη για την άμεση διάθεση των ΚΑΜ.

Σύλλογος “η προστασία των ζώων”