Nέα τροπή παίρνει η υπόθεση της εγκατάλειψης των κουταβιών στις Βρύσσες Αποκορώνου αφού ο καταγγέλλων μετά από ” παραινέσεις” τις οποίες δέχτηκε -και μάλιστα από ιερέα της περιοχής- αναγκάστηκε να  αποσύρει την καταγγελία του.
Όμως στην νομική επιστήμη τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά .
Στην δε καθομιλουμένη θα λέγαμε οτι αγαπά ο Θεός τον κλέφτη αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη.
Έτσι να ενημερώσουμε οτι η υπόθεση προχωρά κανονικά παρά την απόσυρση της καταγγελίας του μάρτυρα αφού στα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα , όπως είναι αυτά κατά των ζώων, την μήνυση  την κάνει η αστυνομία , η οποία και δεν δύναται να την αποσύρει.
Η υπόθεση θα προχωρήσει κανονικά στην Εισαγγελία και κατά πάσα πιθανότητα θα εισαχθεί στο ακροατήριο, όπου και θα αποφασιστεί ή όχι η ενοχή του κατηγορούμενου πλέον ηλικιωμένου.
Εμείς παρόλα αυτά επικοινωνήσαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση , η οποία  κανονικά θα διαβιβάσει την υπόθεση στην Εισαγγελία .
Επιπροσθέτως ζητάμε από τις αστυνομικές αρχές να ελέγξουν την κατοικία του κατηγορούμενου για το αν υπάρχουν τα κουτάβια  και η μητέρα τους ή όχι και στην περίπτωση που υπάρχουν να εφαρμοστεί η νομοθεσία ως προς την ύπαρξη ηλεκτρονικής σήμανσης ως ο νόμος ορίζει, βιβλιαρίου υγείας των μικρών  και της μητέρας τους, να ελεγχθούν οι συνθήκες διαβίωσης, κατάλλυμα κλπ και τέλος  να ζητήσουν από τον ιδιοκτήτη των ζώων πλήρη στοιχεία αυτών , οι οποίοι θα υιοθετήσουν τα κουτάβια και -στην περίπτωση που δεν υπάρχουν – να βεβαιωθούν τα πρόστιμα που η νομοθεσία μας ορίζει για την περίπτωση αυτή.
Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά οτι εμείς θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να καταδικαστεί ο άνθρωπος που  εγκατέλειψε στο έλεος της τύχης τους  τόσα ανήμπορα ζώα.
Η εγκατάλειψη είναι η πηγή δημιουργίας των αδέσποτων , οι ποινές δε και τα πρόστιμα υψηλότατα.
Όσο για τον ιερέα που άσκησε πιέσεις να καλυφτεί το έγκλημα τον αφήνουμε στην κρίση του Θεού και της κοινωνίας, εμείς δε,  καταδικάζουμε σε κάθε περίπτωση την πράξη του.
Διαβάστε το περιστατικό που καταγγέλθηκε: