Δεν είναι σχήμα λόγου αλλά η αλήθεια .
Η Άρτεμις Δαμασκηνού εκτελεί καθημερινά θαλάσσια ταξίδια στις ομορφιές του νομού μας και από χθες οδηγεί στα νερά της φιλοζωίας την ομάδα φιλόζωων στο Καστέλι .
Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα αλλά και με πολλά στοιχεία αγωνιστικότητας συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στο Δημαρχείο Κισσάμου πολλά άτομα για να στηρίξουν την προσπάθεια των εθελοντών της περιοχής , που δήλωσαν αποφασισμένοι να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στην υπόθεση της προστασίας των ζώων  .
Οι στωικοί φιλόσοφοι έλεγαν ” ουδέν κακό αμιγές καλού”.
Έτσι τα τελευταία περιστατικά φόλας στο Καστέλι έγιναν η αφορμή  η Άρτεμις να ενεργοποιηθεί και να σχηματίσει μια ομάδα ανθρώπων που σέβεται την ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της .
Με πολύ συγκίνηση  και λυγμούς τόσο η ίδια  όσο και κυρίως η κηδεμόνας μιας σκυλίτσας που πέθανε πρόσφατα από φόλα μέσα στα χέρια της μας διηγήθηκαν πως έφθασαν στην δημιουργία της ομάδας .
Η κυρία Αργυρώ Ποντικάκη μας μίλησε για τις τελευταίες στιγμές του σκυλιού της που την κοίταξε στα μάτια και έσβησε .Μας είπε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσει αυτό το βλέμμα και ότι θρηνεί όπως θα θρηνούσε για οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειάς της γιατί δεν την ξεχώριζε από αυτή .
Στην συνάντηση , στην οποία παρευρέθηκε και ο νέος Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γ. Μυλωνάκης αλλά και  εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου κ. Σταθάκη  ,αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος γύρω από τις δράσεις της ομάδας ενώ η Ομοσπονδία μας περιέγραψε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θεωρεί ότι θα πρέπει να περιστραφεί  η φιλοζωική ομάδα του Καστελίου , ώστε κάτι θετικό και μόνιμο να προκύψει για τα ζώα και τον τόπο .
Τα παιδιά της εθελοντικής ομάδας “Προστασία ζώων – Κίσσαμος Χανίων” περιμένουν την υποστήριξη από εμάς και τον δήμο για να συνεχίσουν να βοηθούν ενεργά τα κακοποιημένα ζώα της περιοχής
Νατάσα Μπομπολάκη