Πολλές φορές η καθημερινότητα και τα προβλήματα μπορούν να μας κάνουν απαισιόδοξους, γκρινιάρηδες και άλλες φορές λιγόψυχους ώστε να απελπιζόμαστε και να ξεχνάμε τη δύναμη της θέλησης…

Η ιστορία της Ίρμας μας έκανε να προβληματιστούμε και όσοι την γνωρίζουμε από κοντά να παίρνουμε συνεχώς μαθήματα.

Η Ίρμα μας βρέθηκε πριν τρεις μήνες να περιφέρεται με έναν τεράστιο όγκο.Οι προβλέψεις της κτηνιάτρου ήταν πολύ κακές καθώς ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στον πνεύμονα και ακόμη και οι χημειοθεραπείες ήταν ανώφελες.

Αποφασίσαμε να τις απαλύνουμε τις τελευταίες στιγμές και να ζήσει ευτυχισμένη όσο ακόμη είχε όρεξη και ποιότητα ζωής.

Ένα μήνα μετά η Ίρμα κατέπεσε,ήταν ανόρεχτη και φαινόταν ότι το τέλος πλησίαζε.

Με βαριά καρδιά την πήγαμε για ευθανασία γιατί δε θέλαμε να υποφέρει.

Στην αίθουσα αναμονής του κτηνιατρείου ή Ίρμα ξαφνικά μεταμορφώθηκε!!!

Άρχισε να χοροπηδάει,να μας γλύφει και τίποτα πάνω της δε θύμιζε άρρωστο ζώο.

Χαρούμενοι την πήραμε πίσω,αφού έδωσε στον εαυτό της μια δεύτερη ευκαιρία.

Κάθε μέρα ήταν ευτυχισμένη και εμείς μαζί της ενώ έβαζε κάθε μέρα βάρος…

Και ξαφνικά,ένα πρωί,η Ίρμα γέννησε!!!!!!!!!!Κανείς δεν ήξερε ότι ήταν εγκυος όταν τη βρήκαμε και την αύξηση βάρους την αποδίδαμε στην καλή διατροφή και τις βιταμίνες.

Το πρώτο κουτάβι γεννήθηκε νεκρό…Ακολούθησαν άλλα δύο νεκρά επίσης και τη μεταφέραμε ευσπευσμένα στον κτηνίατρο.Μας είπε ότι υπάρχει και άλλο ζώο,της έκανε ενέσεις και ωδύνες τοκετού αλλά μέχρι την άλλη μέρα δεν είδαμε άλλο κουτάβι.Πήγαμε για υπερηχογράφημα και η κτηνίατρος μας είπε ότι υπάρχει άλλο ένα κουτάβι αλλά λόγω της κατάστασής της δεν μπορούσε να υποβληθεί σε καισαρική γιατί ήδη ο αιματοκρίτης της είχε πέσει στο 17 και δεν υπήρχε πιθανότητα να αντέξει το χειρουργείο.

Μείναμε πολλές ώρες στο κτηνιατρείο,οι γιατροί προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν να γεννήσει αλλά εις μάτην.Το κουτάβι ήταν σε πολύ κακή θέση και αμετακίνητο.

Για δεύτερη φορά τέθηκε το θέμα της ευθανασίας,που ήταν μονόδρομος αφού θα πέθαινε από τη μόλυνση.

Προετοιμαστήκαμε ψυχολογικά,της έκαναν ηρέμηση,περιμέναμε να ηρεμήσει αλλά αυτή ήταν μέσα στην τρελή χαρά.Της χορηγήθηκε δεύτερη ηρεμιστική ένεση,η κτηνίατρος ετοίμασε τις ενέσεις για να προχωρήσει στην ευθανασία,εμείς κλαίγαμε και δευτερόλεπτα πριν γίνει,ενώ η κτηνίατρος κρατούσε ήδη  τις ενέσεις στα χέρια της,η Ίρμα γέννησε το τελευταίο κουτάβι!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τι συνέβη….

                                               δε φαίνεται απόλυτα ευτυχισμένη;;;;

Σε δευτερόλεπτα,κουνιστή και λυγιστή αναζητούσε το μωρό της,το οποίο αφού πήρε δυο ανάσες,σταμάτησε να αναπνέει.

Επειδή ήταν πολύ ανήσυχη η κτηνίατρος μας είπε να της το δώσουμε μέχρι να φτάσουμε σπίτι και να της το πάρουμε μετά.

Στο δρόμο της επιστροφής,ακούσαμε κλάμματα κουταβιού!!!Το κουτάβι που η Ίρμα φύλαγε σαν κόρη οφθαλμού,άρχισε να αναπνέει!!!!

Η Ίρμα ήταν τρισευτυχισμένη και φαινόταν!!!!Ήταν απίστευτα τρυφερή με το μωρό της που ξεσπάσαμε σε κλάμματα.

Το κουταβάκι άντεξε τρεις ημέρες-μας είχε προιδεάσει η κτηνίατρος-και παρόλο που το ταίζαμε και εμείς με  μπιμπερό,κατέληξε λόγω των μικροβίων.

Τις πρώτες μέρες η Ίρμα ήταν κατατονική και άκεφη,αλλά τώρα έχε επιστρέψει στη σκανταλιά και το παιχνίδι.Παίρνει σίδηρο και ο αιματοκρίτης ανεβαίνει κάθε μέρα,τόσο που σκεφτόμαστε να τη χειρουργήσουμε και να την απαλλάξουμε από τον όγκο.

Ξέρουμε ότι δε θα ζήσει πολύ,ξέρουμε ότι η μετάσταση στον πνεύμονα θα τη σκοτώσει αλλά η Ίρμα είναι μεγάλη αγωνίστρια και θα το παλέψει μέχρι τέλους!!!!

Ήδη ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά!!

Γιατί η ζωή είναι ωραία τελικά και η Ίρμα θέλει να ζήσει!!!!!

Και μέχρι τώρα τα καταφέρνει υπέροχα!!!

διαβάστε επίσης

Η Ίρμα,ο Λάρρυ και το δικαίωμα στη ζωή….