Αναφέρομαι στο συντάκτη του άρθρου με τον τίτλο: Τα ίδια καμώματα στο Νοσοκομείο Χανίων: Μπάτε σκύλοι, αλέστε-κυριολεκτικά!” που δημοσιεύτηκε στο zarpa.gr.

Aν ρωτούσε το σκυλί της φωτογραφίας που έστειλε και εσύ το δημοσίευσες,θα της έλεγε ότι ΔΕΝ είναι αδέσποτο,ανήκει σε νοσηλευόμενο που το έφερε μαζί του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του- με την ανοχή των υπαλλήλων να παραμένει στον αύλειο χώρο-γιατί δεν υπήρχε κανείς να το φροντίσει,γιατί καμμιά φορά είναι καλό να δείχνουμε λίγη ανθρωπιά.

Στο τμήμα των επειγόντων οι πόρτες είναι –και θα πρέπει να είναι- ανοιχτές…

Θα μπορούσε λοιπόν να βρεθεί μέσα οποιοδήποτε φρεσκοεγκατελελειμμένο-πρώην δεσποζόμενο-ζώο,που δεν ξέρει να διαβάζει,δεν ξέρει που βρίσκεται,ούτε που να πάει και αναζητάει ανθρώπους,γιατί με αυτούς έχει μάθει να ζει.

Θα μπορούσες λοιπόν να «φωτογραφίσεις» την εγκατάλειψη,συμβάλλοντας έτσι με τον τρόπο σου ώστε να σταματήσει αυτή η εγκληματική και παράνομη πράξη του «παρκαρίσματος» ζώων στο νοσοκομείο και σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο-αν κοιτάξεις γύρω σου θα το δεις,παντού υπάρχουν εγκαταλελειμμένα ζώα.

Τα νοσοκομεία στην Ελλάδα-αν το δεις συνολικά- είναι «αγαπημένοι» χώροι ,όλων αυτών που εγκαταλείπουν τα ζώα τους,αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούν στους συμπολίτες τους αλλά και στα ίδια τα ζώα που δεν επέλεξαν να ζήσουν εκεί και προσπαθούν να επιβιώσουν.

Θα μπορούσες να ρωτήσεις τι προσπάθειες έχουν γίνει από εθελοντές στο νοσοκομείο Χανίων πριν σχολιάσεις.

Πέρυσι φωτογραφήθηκαν ΟΛΑ τα ζώα του νοσοκομείου από τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου “η προστασία των ζώων” και έγινε υπεράνθρωπη προσπάθεια να απομακρυνθούν από το χώρο,μέσω υιοθεσιών και όχι με τη βίαιη μέθοδο «σε παίρνω από εδώ και σε παρατάω αλλού για να λυθεί το δικό μου πρόβλημα,αδιαφορώντας για το πρόβλημα που θα δημιουργήσω στους άλλους”.

Και έγινε….Έμειναν μόνο 3-4 ζώα που ζούσαν χρόνια στο νοσοκομείο.

Η χαρά όμως κράτησε περίπου 10 μέρες,καθώς οι εγκαταλείψεις συνεχίστηκαν και το νοσοκομείο ξαναγέμισε ζώα…..

Κουτάβια,ετοιμόγεννα,ότι του περισσεύει του καθένα….

Εδώ και χρόνια,σχεδόν όλα,εμβολιάζονται,αποπαρασιτώνονται,στειρώνονται και αναρτώνται για υιοθεσία,από μέλη του φιλοζωικού συλλόγου και με χρήματα από το υστέρημά τους ή από δωρεές άλλων συμπολιτών μας.

Η ανακύκλωση όμως συνεχίζεται και δεν θα τελειώσει ποτέ αν δεν σταματήσουν οι εγκαταλείψεις,παρόλες τις αμείωτες προσπάθειες των εθελοντών για υιοθεσίες.

Αν δε γινόταν αυτό,η φωτογραφία θα ήταν διαφορετική…ΑΜΕΤΡΗΤΑ εξαθλιωμένα,άρρωστα και νεκρά ζώα σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου….

Ρώτα λοιπόν το δήμο τι μέτρα παίρνει για να σταματήσουν οι εγκαταλείψεις…

Ρώτα τον γιατί δεν κάνει συνεχείς στειρώσεις με εθελοντές κτηνιάτρους….

Ρώτα τον γιατί δεν συνεργάζεται με τα φιλοζωικά σωματεία….

Ρώτα τον πόσες εκατοντάδες άρρωστα και τραυματισμένα ζώα έχουν σωθεί,επειδή έχουν φιλοξενηθεί στα σπίτια των «κακών» εθελοντών….

Ρώτα τον ποιος φροντίζει για τη σίτιση των αδέσποτων,ώστε να μην λιμοκτονούν και να είναι ήρεμα….

Ρώτα τον γιατί τις προτάσεις των φιλοζωικών,τις βάζει στο συρτάρι και υποκύπτει σε συντεχνιακά συμφέροντα που στο μόνο που οδηγούν είναι η αύξηση των αδέσποτων…

Ρώτα όμως και το γείτονά σου που πήγαν ξαφνικά τα τρισχαριτωμένα κουτάβια της σκύλας του….Ίσως κάνουν τσάρκες στους διαδρόμους του νοσοκομείου,το σκέφτηκες άραγε ποτέ;;

Ρώτα, όμως εδώ και τώρα…..

Υ.Γ: Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που μιλούν αρμοδίως και αναρμοδίως για τα αδέσποτα χωρίς γνώση,παίρνουν «αποφάσεις» για αυτά επικαλούμενοι επιλεκτικά το νόμο κατά το δοκούν βάζοντας συνεχώς γραφειοκρατικά εμπόδια-για να καλύψουν την ανικανότητά τους-σε οτιδήποτε θα βελτίωνε τη ζωή τους και τη συνύπαρξη με τους ανθρώπους χωρίς οι ίδιοι ΠΟΤΕ να έχουν συναναστραφεί ή φροντίσει  ανιδιοτελώς κάποιο αδύναμο πλάσμα.

Γιατί το μόνο που θέλουν είναι να εξαφανιστούν από μπροστά τους….Με οποιοδήποτε τρόπο…

Εδώ και τώρα….

ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ