Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι η κα Ρένα Τερεζάκη δεν είναι πλέον αρμόδια αντιδήμαρχος για τα ζώα στο δήμο Αποκορώνου.Ακολούθησε η δική της ανακοίνωση ότι πλέον πορεύεται ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.

Οι λόγοι δεν μας αφορούν αλλά αισθανόμαστε την ανάγκη να γράψουμε δύο λόγια για τη Ρένα,όπως τη γνωρίσαμε εμείς  τα χρόνια που συνεργαστήκαμε,παρακολουθώντας το τεράστιο έργο της για τα αδέσποτα του δήμου Αποκορώνου,με τη στήριξη του δημάρχου, που απέδειξαν ότι είχαν πολιτική βούληση.

Η Ρένα όμως έχει και κάτι άλλο,γιατί η πολιτική βούληση δεν αρκεί αν δεν υπάρχει κάποιος ικανός συντονιστής.….Είναι “μπολιασμένη” φιλόζωη,δεν έκανε απλά διεκπεραιωτικά το καθήκον της αλλά έχει και απέραντη αγάπη για τα ζώα,ξέρει πολύ καλά ότι πρόκειται για έμβια έμψυχα πλάσματα και όχι άψυχα…Γι αυτό και πέτυχε τόσα πολλά….

Αφιέρωσε άπειρες ώρες προσωπικού χρόνου και απέκτησε προσωπική σχέση με κάθε αδεσποτάκι του δήμου.Δε φοβήθηκε να λερωθεί,να τρέξει να ταΐσει,να μεταφέρει η ίδια τα ζώα στον κτηνίατρο,να αναθρέψει  κουτάβια με κλειστά μάτια στο σπίτι της,να ξοδεύει όλο σχεδόν το μισθό της για να βοηθήσει αυτά τα πλάσματα.

Αυτό που κάνουμε και όλοι εμείς οι ενεργοί εθελοντές.

Αξιοποίησε στο έπακρο όλες τις δυνατότητες που τις παρείχε η θέση της ως Αντιδημάρχου,δε δίστασε να συγκρουστεί με όλους όσους θεωρούσαν υπερβολικά τα ποσά που ο δήμος διέθετε για τα ζώα,έστησε ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών,διαχειρίστηκε το καταφύγιο της Κάινας,κανόνιζε κάθε μήνα συστηματικές δωρεάν στειρώσεις με εθελοντές και κατάφερε να υιοθετηθούν δεκάδες ζώα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Από τη μέρα που ανέλαβε,ο δήμος Αποκορώνου έπαψε να μας απασχολεί πλέον με περιστατικά.Ότι κλήσεις είχαμε τις μεταβιβάζαμε στη Ρένα και πάντα έβρισκε λύση.

Και πάντα ήταν πρόθυμη να μας βοηθήσει με προσωρινές φιλοξενίες από το δικό της δίκτυο εθελοντών στα Χανιά,όταν βρισκόμασταν σε απόγνωση.Αυτή και ο ακούραστος συνεργάτης της ο Γιώργος….

Αυτό που της οφείλουμε είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ και το σίγουρο είναι ότι δε θα χαθούμε….

Άλλωστε δεν είμαστε πολλοί….

Φιλοζωικός σύλλογος Χανίων “η προστασία των ζώων”