Σήμερα ειδοποιηθήκαμε από κάτοικο των Περιβολίων ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας βρήκαν τα δύο τους σκυλιά νεκρά μέσα στην αυλή του σπιτιού τους.Ο θάνατος των ζώων προήλθε από δηλητηρίαση  και αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις για το είδος του δηλητηρίου.

Ο κηδεμόνας κατονόμασε ως δράστη τον γείτονά του ο οποίος πολλάκις είχε απειλήσει οτι θα δηλητηριάσει τα ζώα και πριν δύο μέρες είχε δηλώσει ότι “αφού δεν τα τακτοποιείτε εσείς θα τα τακτοποιήσω εγώ”.Ήταν δε ο μόνος που είχε πρόσβαση στο χώρο που ήταν τα ζώα.Ο κηδεμόνας ειδοποίησε την αστυνομία-η οποία μετά από παρέμβασή μας,προσήλθε στο σημείο και συνέλαβε τον κατηγορούμενο στα πλαίσια του αυτόφωρο και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τα δύο σκυλάκια ήταν μέλη της οικογένειας του ζευγαριού-το ένα μάλιστα ήταν ένα γλυκύτατο τυφλό πίτμπουλ που κάποιος είχε εγκαταλείψει πριν τέσσερα χρόνια στην περιοχή και το ζευγάρι το υιοθέτησε γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει στο δρόμο.

                   H Γκουρού και το Μούτρο σε εκδρομή με τους κηδεμόνες τους

Ο φερόμενος ως δράστης, είχε δε τόσο θράσος,που τη στιγμή της σύλληψης,απειλούσε τη σύντροφο του κηδεμόνα που βρισκόταν στην αυλή της και της έλεγε να μην τολμήσει να βρεθεί στο δρόμο του ποτέ.

Ο εισαγγελέας διέταξε την κράτησή του και αύριο το μεσημέρι θα παρουσιαστεί ενώπιον του.

Υπενθυμίζουμε ότι -μεταξύ άλλων-τα διοικητικά πρόστιμα για τη θανάτωση ζώου είναι 30.000 ευρώ για κάθε ζώο ενώ κάθε τέτοια πράξη επισύρει ποινή φυλάκισης 1-5 χρόνια.

Το φαινόμενο της δηλητηρίασης είναι καθημερινό σε όλη την επικράτεια και σχεδόν ποτέ δεν εντοπίζεται ο δράστης,αφού τα δηλητήρια σκορπίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.Το σημερινό περιστατικό είναι ένα από τα ελάχιστα που οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.

Δυστυχώς η αθρόα και ανεξέλεγκτη πώληση φυτοφαρμάκων, επειδή δεν εφαρμόζεται το νομοθετικό πλαίσιο, ευνοεί όλους τους υποψήφιους φολαδόρους.

Δείτε τις δηλώσεις της Προέδρου της Ομοσπονδίας μας για το σημερινό περιστατικό:

ενημέρωση 5/7/16

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 12:00 η ώρα το μεσημέρι στα δικαστήρια Χανίων θα γίνει η απολογία του “γείτονα” και πιθανόν αν έχει λήξει η απεργία των δικηγόρων να πραγματοποιηθεί και η δίκη ….Παρακαλούμε όλη την τοπική κοινωνία να έρθει προς συμπαράσταση στα δικαστήρια …Ας είναι οι θάνατοι του Μούτρου και της Γκουρού οι τελευταίοι από φόλα ….Δεν υπάρχει γυρισμός για αυτά αλλά μπορούν να σωθούν κι άλλες ψυχές ….

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ