Πολλαπλές συναντήσεις είχε η Ομοσπονδία μας το τριήμερο που μας πέρασε με κορυφαία την Ημερίδα που διοργάνωσε  η ΕΛ.ΑΣ στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του ίδιου του Αρχηγού της, γεγονός  από μόνο του με πολλούς  και σημαντικούς  συμβολισμούς .
Η Ημερίδα απευθυνόταν αποκλειστικά σε στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και σαν θέμα της είχε  την ανάδειξη του ρόλου της ΕΛ.ΑΣ  στον τομέα της  προστασίας των ζώων.
Στην ημερίδα παραστάθηκε  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η αρμόδια για τα θέματα των ζώων Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και φυσικά η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
.
.
Η Ομοσπονδία μας δια της Προέδρου της ήταν εκ των βασικών ομιλητών της εκδήλωσης με την ομιλία της να εστιάζει στο παράνομο εμπόριο ζώων που ανθεί στην χώρα μας , στην ανεξέλεγκτη εισαγωγή τους, στην ειδεχθή μορφή κακοποίησης των παραγωγικών  ζώων και των ιπποειδών με την μέθοδο του παστουρώματος και τέλος στις πτυχές της δράσης των αστυνομικών ανά την επικράτεια , όπου παρουσιάζεται σημαντική υστέρηση, όπως αναλυτικά περιγράφεται στον παρακάτω σύνδεσμο.
Η Ημερίδα ήταν άρτια οργανωμένη και η Ομοσπονδία μας αποδίδει  εύσημα  στους διοργανωτές και εμπνευστές της. .
Στις 18 του μηνός  πραγματοποιήθηκε  συνάντηση με την νέα Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδια για τα θέματα των ζώων κα Ολυμπία Τελιγιορίδου .
Οι εντυπώσεις  είναι κατ αρχήν θετικές  με ένα άλλο ύφος, ήθος και άποψη να διαπνέει  την συζήτηση που διήρκεσε πάνω από μία ώρα .
Ευελπιστούμε ότι το κλίμα αυτό θα μετουσιωθεί σε δράσεις υπέρ των ζώων .
Το ίδιο θετική θεωρούμε ότι ήταν η παρέμβαση της Υπουργού στην Ημερίδα της ΕΛ.ΑΣ.
Συνάντηση είχε η Ομοσπονδία μας και με ανώτατα στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους .
Τέλος στα πλαίσια της καμπάνιας “Η Ελληνική Μόδα λέει όχι στη γούνα” συναντήθηκε με τους συνδιοργανωτές της καμπάνιας σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα.
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία