Πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα εκδήλωση για την έναρξη στην χώρα μας της πανευρωπαϊκής καμπάνιας για τον τερματισμό της  χρήσης κλωβών στην  κτηνοτροφία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την καμπάνια διοργανώνει η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Compassion in World Farming (CIWF).

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, περίπου 700 εκατομμύρια παραγωγικά ζώα ζουν όλη τους τη ζωή περιορισμένα σε κλουβιά, επαίσχυντο σύμβολο της λεγόμενης βιομηχανικής ή εντατικής κτηνοτροφίας. Τα ζώα ζουν μια μαρτυρική ζωή χωρίς καν να μπορούν να κουνηθούν, να ξαπλώσουν, να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση.

Η καμπάνια αυτή αποσκοπεί στο να βάλει ένα τέλος στον εφιάλτη αυτό συγκεντρώνοντας 1.000.000 επικυρωμένες υπογραφές μέσω της Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλίας Πολιτών (European Citizens’ Initiative – ECI) ώστε να συζητηθεί το θέμα στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.και να ληφθούν αποφάσεις.

Στην χώρα μας αντιστοιχούν περίπου 15.000 υπογραφές. Μπορούμε και πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι μας υπογράφοντας εδώ:

Sign the petition 

Στην εκδήλωση η Ομοσπονδία μας παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε με την Γραμματέα της Μαρία Χουστουλάκη ενώ πολλά σωματεία μέλη της, που συμμετέχουν στην καμπάνια, ήταν παρόντα.

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε, σε μια εκδήλωση για την προστασία των ζώων, η παρουσία του πρώην αναπληρωτή υπουργού ΥΠΑΑΤ, που καθ όλη την θητεία του στράφηκε ή αποπειράθηκε να στραφεί κατά των ζώων.

Αρνητική αίσθηση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι απουσίαζαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Είναι άραγε τυχαίο ή προφανώς δεν τους αγγίζει ο βασανισμός εκατομμυρίων ζώων για να μη θιχτούν  τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω απο την εντατική κτηνοτροφία;

Αλλά και η ηχηρή αποχώρηση όλων σχεδόν των πολιτικών που παρευρέθησαν μόλις τελείωσε το λογύδριό τους  κατέδειξε με τον πιο εύλογο τρόπο, ότι η παρουσία τους εκεί  εξυπηρετούσε άλλες σκοπιμότητες. Αντίθετα ο Γερμανός Ευρωβουλευτής και γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων  κ. Stefan Eck  ήταν παρών καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, η δε ομιλία του ήταν εξαιρετική.

Απόντες όπως πάντα από δράσεις για τα ζώα, ψευτοφιλόζωοι και ψευτοφιλοζωϊκοί φορείς, που το μόνο που ξέρουν είναι να κυνηγάνε χιλιάδες πολίτες που αγωνίζονται για τα ζώα.

Ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο:

.