Μόνο θλίψη δημιουργούν όλα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα 6/11/2017 στο Δημοτικό Κτηνιατρείο με μόνα θύματα στην πραγματικότητα τα αδέσποτα της πόλης.

 Τελικά, η υποκρισία περίσσεψε στην πόλη μας. Ένα από τα σοβαρά προβλήματα, αυτό της μείωσης των αδέσποτων μέσω προγραμματισμένων στειρώσεων, ναυάγησε με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που αντί να προασπίσει το συμφέρον της, αυτοαναιρέθηκε για ακόμη μία φορά.

 Το σοβαρό αυτό θέμα που θα έπρεπε να ενώνει όλους τους εμπλεκόμενους για τη λύση του, και όχι να διχάζει, τελικά κατέληξε σε Βατερλώ….

 Για πολλοστή φορά ματαιώθηκαν, με ανούσιες προφάσεις, οι προγραμματισμένες στειρώσεις στο Δημοτικό Κτηνιατρείο παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πραγματοποίησή τους. Η προσχεδιασμένη και πιθανόν  κατευθυνόμενη παραίτηση της προσληφθείσας από το Δήμο για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων κτηνιάτρου (πρόσληψη με σύμβαση μίσθωσης έργου), οδήγησε στην ακύρωση των στειρώσεων. Έτσι, δεκάδες ζώα που είχαν μεταφερθεί από εθελοντές και το Φιλοζωικό Σύλλογο στο χώρο του Δημοτικού Κτηνιατρείου έμειναν … στα κρύα του λουτρού. Αντί αυτού κλήθηκε (από ποιόν άραγε;;;;) η Κτηνιατρική Υπηρεσία Χανίων και η Αστυνομία για να σταματήσουν το συντελούμενο έγκλημα (!!!) από τους εθελοντές που μετέφεραν τα ζώα και από την Ευρωπαία Κτηνίατρο που είχε προγραμματίσει, εν γνώση του Δήμου, να πραγματοποιήσει τις στειρώσεις.

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΙ, που από “χόμπυ”, σύμφωνα με τον Π.Κ.Σ. ασχολούνται με την περίθαλψη των ζώων ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!!!!

 Και την ίδια στιγμή η συμβασιούχος Δημοτική Κτηνίατρος ανακηρύσσεται ηρωίδα (!!!) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εκ του ασφαλούς επανάστασή της….

Τελικά, πώς χάνουν τη σημασία τους οι λέξεις και οι επιθετικοί προσδιορισμοί;!

Εφόσον η εθελόντρια Ευρωπαία Κτηνίατρος ήταν καθ΄ όλα νόμιμη, ποιο ήταν το πρόβλημά σας; Δεν πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι σε αυτή την πόλη ή κάποιοι δεν αντέχουν την παραμικρή αλλαγή; Γιατί δεν εκτιμάτε την αξία της προσφοράς; Έχετε κάτι να φοβηθείτε από αυτήν; Και όλο αυτό το διάστημα που έπρεπε να διαχειριστείτε την κρίση, που ήσασταν; ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ επί ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ και ΔΗΛΩΣΕΙΣ επί ΔΗΛΩΣΕΩΝ χωρίς να παράγεται πρακτικά κανένα έργο. Μόνο αδιέξοδα….

 Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές ένα Δημοτικό Κτηνιατρείο που λειτούργησε μετά από τόσες προσπάθειες και πιέσεις να μένει ανενεργό και οι υπεύθυνοι να αποφασίζουν από τα γραφεία τους για την τύχη των ζώων και όσων ασχολούνται με αυτά.

 Και αν κάποιοι, λίγο παραπάνω ευαίσθητοι, δεν αντέχουν να βλέπουν ζώα να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα, να εγκαταλείπονται, να δηλητηριάζονται και να λιμοκτονούν, κάνουν το έγκλημα να ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή τη στείρωση των αδέσποτων, τότε ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ και γράψτε και την αιτία.

Χανιά, 8/11/2017

Βουτετάκη Αικατερίνη

Δημοτική Σύμβουλος Χανίων

*η επιστολή εστάλη Δήμαρχο Χανίων,Πρόεδρο Δ.Σ. Χανίων,Αντ/ρχο Κονταξάκη.Επικεφαλής Παρατάξεων