Προχθές  ένας πολίτης διερχόμενος από το χωριό Βρύσες Αποκορώνου έγινε μάρτυρας μιας ακόμη εγκατάλειψης κουταβιών , που έχει καταντήσει μάστιγα πλέον στον νομό μας τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάζοντας με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τον αριθμό των αδέσποτων ζώων.
Ο πολίτης αυτός είδε ένα ηλικιωμένο άνδρα να κατεβαίνει από το αυτοκίνητό του και να εγκαταλείπει κούτα με πολλά κουτάβια σε απόμερο μέρος .
Παρενέβη αμέσως επιπλήττοντας τον ηλικιωμένο για την πράξη του , ο οποίος απαθής πήρε πάλι την κούτα και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του προκειμένου να τα παρατήσει κάπου αλλού.
Ο μάρτυρας αφού σημείωσε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου δεν έμεινε απαθής.Ήλθε σε επικοινωνία με τον σύλλογό μας και προχώρησε στις νόμιμες ενέργειες – και οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη- κατά του ηλικιωμένου ,του οποίου εντοπίστηκαν αμέσως τα στοιχεία από την αστυνομία.
Δηλώνουμε δε ότι θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατόν να τιμωρηθεί , όπως του αξίζει , ο εγκληματίας αυτός και πολύ συγκεκριμένος πλέον  ” άνθρωπος” .
Υπενθυμίζουμε οτι η εγκατάλειψη ζώων θεωρείται βαρύ πλημμέλημα και  επισείει βαρύτατες ποινές και πολύ υψηλά διοικητικά πρόστιμα .
Θα αναφερθούμε για μια ακόμη φορά  στην υποκρισία όλων αυτών που συνεχώς εγκαταλείπουν ζώα είτε ενήλικα είτε νεαρά ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για τις αγέλες και τις ζημίες που προκαλούν τα αδέσποτα ζώα.
Ας πρόσεχαν.