Σύμφωνα με ενημέρωση, που έχει η Ομοσπονδία μας, αλλά και όπως αποδεικνύεται απο το σχετικό έγγραφό του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επεβλήθη υψηλό διοικητικό πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για νομοθετικές παραβάσεις.

Το Σώμα Επιθεωρητών επίσης παραπέμπει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας το πόρισμά της για την διερεύνηση και ποινικών ευθυνών των υπευθύνων.

Η Ομοσπονδία μας με δόρυ αιχμής της δράσης της την απαγόρευση αιχμαλωσίας άγριων ζώων έχει προβεί σε μια σειρά απο ενέργειες κατά των υπευθύνων του Αττικού «Πάρκου» τόσο για την μη εφαρμογή του νόμου 4039/12 που απαγορεύει τις παραστάσεις σε δελφινάρια και την κακοποίηση αυτών όσο για και τις πολλές οικοδομικές παραβιάσεις και την μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.

Το 2016 κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της απόφασης του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη που αγνοώντας μια σειρά απο παραβάσεις και ελλείψεις επέτρεψε και έδωσε άδεια—μετά απο χρόνια που οι αρμόδιες αρχές αρνούνταν να δώσουν—λειτουργίας στο Αττικό Πάρκο, αίτηση που σύντομα αναμένουμε να εκδικαστεί.

Πρόσφατα δε είχαμε συναντήσεις στην Αθήνα με ακτιβιστές κατά της αιχμαλωσίας των δελφινιών και αλληλοενημέρωση, ώστε να αξιοποιηθούν αρμοδίως τα εκατέρωθεν στοιχεία εντός και εκτός Ελλάδας με στόχο να κλείσει άλλο ένα Δελφινάριο στην Ευρώπη, αυτό του Αττικού «Πάρκου».

Όσον αφορά τον Αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργειου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσιρώνη παρά τις δις προεκλογικές του δεσμεύσεις για την κατάργηση στην χώρα μας της αιχμαλωσίας των κητωδών, δύο χρόνια τώρα στην ηγεσία του Υπουργείου ουδέν έπραξε.

www.pfpo.gr