Τι μπορεί να κάνει ο μικρός σκυλάκος Μπαρμπαρόσα,όταν τον εγκατέλειψε η οικογένειά του επειδή τον βαρέθηκε;;;

Έχει δίκιο ο νέος του φίλος ο Μπαρμπούνης-που κατάφερε και γλύτωσε όταν έριξαν δυναμίτη στη μπαρμπουνοαποικία και χάθηκε όλη η οικογένειά του- ότι αυτό δε μπορεί να μείνει ατιμώρητο;;;;

Θα μπορέσει ο Λεοπάρδαλης να ονειρευτεί μια ελεύθερη ζωή χωρίς να είναι σε κλουβί;;;;

Kαι το χαριτωμένο δελφινάκι θα μπορεί να διασχίζει τις θάλασσες και να κάνει παρέα στους ναυτικούς, χωρίς να χρειάζεται να κάνει ζογκλερικά στο δελφινάριο;;;;

Σίγουρα ναι!!!!

Υπάρχει νόμος!!!!

Έτσι αυτή η μεγάλη παρέα αποφάσισε να επισκεφτεί το δικαστή και να τον πείσει ότι όλα τα ζώα έχουν δικαιώματα!!!!

Μεγάλη η προσέλευση των παιδιών, μικρών και μεγάλων στην χθεσινή  εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου “Ζητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά”!

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε πολλά παιδάκια, αλλά και τους γονείς, θείους, νονούς, γιαγιάδες και παππούδες που τα συνόδευσαν.

Μαγευτήκαμε από την αφήγηση της Ελένης Σβορώνου,που δέχτηκε με χαρά να έρθει στην πόλη μας και να μας προσφέρει αυτή την εμπειρία, και λατρέψαμε τους μικρούς μας φίλους που συμμετείχαν ενεργά και με μεγάλο ενθουσιασμό,στην αφήγηση και στο διαδραστικό παιχνίδι! Χαρήκαμε ιδιαίτερα που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στην πόλη μας για το παιδικό βιβλίο και που η παιδική βιβλιοθήκη στον Κήπο έχει “φανατικό” κοινό!

Τίποτα βέβαια δεν είναι τυχαίο, όταν υπάρχουν εμπνευσμένοι άνθρωποι, η δράση τους και το όραμά των οποίων φέρνουν τον κόσμο κοντά τους.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ελένη Σβορώνου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF, για την αστείρευτη θετική ενέργειά της που την μετέδωσε και στα παιδιά, την κ. Βιβή Χουδαλάκη και τις συνεργάτιδές της από την Δημοτική Βιβλιοθήκη, που αγκάλιασαν την εκδήλωση, διέθεσαν τον προσωπικό τους χρόνο, προλόγησαν και συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση, μας άνοιξαν την πόρτα του λογοτεχνικού βιβλίου και μας έδωσαν το έναυσμα να οραματιστούμε κοινές δράσεις στο μέλλον, με γνώμονα την αγάπη για το βιβλίο και για τα ζώα.

Ευχαριστούμε το Δήμο Χανίων, υπό την αιγίδα του οποίου έγινε η εκδήλωση και ειδικά την κ. Βαρβάρα Περράκη, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, που παρευρέθη και συμμετείχε ενεργά,αφού αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο ένα κινέζικο παραμύθι στους μικρούς μας φίλους και με την οποία  συζητήσαμε μετά την εκδήλωση,προοπτικές κοινών θετικών δράσεων για τα παιδιά και τους ενήλικες.

Ευχαριστούμε  το Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, και ειδικά τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Δασκαλάκη και το μέλος του Δ.Σ. κ. Χαράλαμπο Ζολινδάκη, που στήριξαν από την αρχή την ιδέα της εκδήλωσης και παρευρέθηκαν ως οικοδεσπότες, τιμώντας τους καλεσμένους, την κ. Χαρά Σφακιανάκη και την Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη που ήταν ο χορηγός της εκδήλωσης και βοήθησαν ενεργά στην διοργάνωση και φυσικά, την κτηνίατρο Μυρσίνη Σβορώνου που απάντησε σε όοοοολες τις ερωτήσεις των παιδιών, σχετικά με τα κατοικίδιά τους !

]Η δράση των εθελοντών του συλλόγου “η προστασία των ζώων” περιέχει θλίψη, αγωνία, απογοήτευση, από τα περιστατικά βίας και κακοποίησης που συναντάμε καθημερινά, από τις δυσκολίες που δεν ξεπερνιούνται στην διαχείρισή τους, από την γραφειοκρατία που είναι εμπόδιο στα πάντα, από τις τις κατηγορίες που καθημερινά ακούμε, που θίγουν την εθελοντική μας δράση, αλλοιώνουν την πραγματικότητα και προσβάλουν την προσωπικότητά μας… Το πεδίο δράσης μας είναι καθημερινά, μια “εμπόλεμη” ζώνη.

Χθες ήταν μια Όαση, όπου πήραμε μια μεγάλη ανάσα, αισιοδοξίας!

Η “βαλίτσα” με όλα τα παιχνίδια θα μείνει στα Χανιά για λίγο καιρό, ώστε να την αξιοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί μαζί με τα παιδιά !!

                                                           Το επιδαπέδιο παιχνίδι του βιβλίου.

Στο επανιδείν με νέες εκπαιδευτικές δράσεις !

Έφη Τσεκμέζογλου

Πρόεδρος του συλλόγου “η προστασία των ζώων”

 

το βιβλίο “ζητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά” της Ελένης Σβορώνου, από την “ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ”.

Για να το προμηθευτείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Σφακιανάκη στο τηλέφωνο 6977703614 ή να το δανειστείτε από την Παιδική Βιβλιοθήκη του Κήπου