Η κακή επιλογή δημοτικής κτηνιάτρου απο τους αρμόδιους του Δήμου Χανίων ταλανίζει την λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου , για την δημιουργία του οποίου οι φιλοζωικοί σύλλογοι έδωσαν αγώνες  επί σειρά ετών και χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε σήμερα .
 
Δυστυχώς τελευταία το δημοτικό κτηνιατρείο  εκτός των άλλων δυσλειτουργιών  έχει  μεταβληθεί  με την πλήρη κάλυψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου  και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας  σε φέουδο της τελευταίας  δημοτικής κτηνιάτρου και ορισμένων άλλων τοπικών κτηνιάτρων , οι οποίοι μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτοι , χειρουργούν  ή παρίστανται σε χειρουργεία , ή διαφημίζουν το ιδιωτικό τους κτηνιατρείο αναγγέλλοντας στειρώσεις αδέσποτων χωρίς την άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου .
 
Οι φιλοζωικοί σύλλογοι εκπρόσωποι  της 5μελούς  επιτροπής έχουν πλήρως παραγκωνιστεί και όλα γίνονται εν κρυπτώ αυτών με απόλυτη ευθύνη των δύο ανωτέρω με τον Δήμαρχο να αδυνατεί να βάλει ένα τέλος σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση .
 
Η νέα δημοτική κτηνίατρος  αποφοίτησε μόλις φέτος από την κτηνιατρική σχολή,γι αυτό και  όποια ζώα αναλαμβάνει να στειρώσει,χρειάζεται τη συνδρομή δεύτερου κτηνιάτρου,και οι στειρώσεις γίνονται  με την παρουσία συναδέλφων-φίλων που ουδεμία συμβατική σχέση έχουν με τον Δήμο Χανίων,οι δε μαρτυρίες που υπάρχουν είναι αρκετές .
 
Μολονότι έχουμε πολλάκις επισημάνει στον κ. Χατζηκυριάκο , ότι οι προκηρύξεις για την πρόσληψη δημοτικού κτηνιάτρου , θα πρέπει να θέτουν ορισμένες προϋποθέσεις , όπως εμπειρία διετή σε χειρουργεία στείρωσης , οι τρεις τελευταίες κτηνίατροι που προσλήφθηκαν δεν ήξεραν να στειρώνουν παρά τα περί του αντιθέτου ισχυριζόμενα .
 
Η αίσθηση της νέας κτηνιάτρου , ότι το δημοτικό κτηνιατρείο της πόλης , είναι κάτι δικό της , την οδήγησε  δις να κλείσει κατάμουτρα την πόρτα αυτού σε δημοτική σύμβουλο , που το επισκέφθηκε .
 
Παραβιάζει την νομοθεσία θεσπίζοντας δικούς της κανόνες αρνούμενη να εμβολιάσει και αποπαρασιτώσει τα ζώα, προτιμώντας να βασανίζονται αυτά απο ψύλλους και τσιμπούρια  , με το απίστευτο επιχείρημα , ότι δεν θα τα ξαναβρεί για να επαναλάβει τα εμβόλια και την αποπαρασίτωση ,  αγνοώντας τους καθημερινούς αγώνες χιλιάδων φιλόζωων της πόλης που τα φροντίζουν με κάθε δυνατό τρόπο .
 
Είναι γνωστό βέβαια σε όλους  , οτι με την συνδρομή της κτηνιάτρου της 5μελούς επιτροπής του Δήμου και με την στήριξη και ανοχή του Δήμου και των αρμοδίων του ,  η νέα δημοτική κτηνίατρος στέρησε απο την πόλη και την κοινωνία των Χανίων αλλά και απο τα ίδια τα ζώα την στείρωση εκατοντάδων αδέσποτων και έμεινε ατιμώρητη γι αυτό  , γελοιοποιώντας τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο μιας ολόκληρης πόλης αρνούμενη να εκτελέσει τις εργασιακές της υποχρεώσεις , για τις οποίες πληρώνεται απο τα χρήματα των Χανιωτών .
 
Τα επιχειρήματά τόσο της δημοτικής κτηνιάτρου όσο και της ιδιώτη κτηνιάτρου της 5μελούς επιτροπής  και μιας μικρής μειοψηφίας τοπικών κτηνιάτρων είναι τόσο  σαθρά και  ανόητα  που το μόνο που καταφέρνουν είναι να εδραιώνουν αυτό που ο καθένας γνωρίζει .
 
Οτι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα στενά συντεχνιακά οικονομικά συμφέροντα του κλάδου τους και των ιδίων .
 
Αυτη η κατάσταση πρέπει να λήξει .
Κανείς δεν θα παίζει ιδιοτελή παιχνίδια εις βάρος των ζώων και της χανιώτικης κοινωνίας .
 
Φ.Σ.Χανίων  Η Προστασια των Ζώων
 
Φ.Σ. Χανίων ΚΥΝ-ωνία