Τα θέματα της κακοποίησης των ζώων αποτελούν για την Ομοσπονδία μας  κομβικό και στρατηγικό  σημείο της δράσης της.

 Στα πλαίσια αυτά επιδιώκει και αναπτύσσει μια πολύπλευρη δράση  για την βελτίωση  και τον εκσυγχρονισμό του νομικού  status  για την προστασία τους αλλά και  για την  σωστή  και πιστή τήρηση της ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας από τις εμπλεκόμενες αρχές και ιδίως από την  Ελληνική Αστυνομία.

  Έτσι μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο μήνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με επικεφαλής τον υπουργό κ. Νίκο Τόσκα  έγιναν μια σειρά συνεργασίες  , για τα προβλήματα , που παρουσιάζονται στην πράξη   , κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας .

 Κατατέθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά  σε συνεχείς συναντήσεις οι προτάσεις  της Ομοσπονδίας  για την απρόσκοπτη εφαρμογή  του κείμενου νομοθετικού πλαισίου με γνώμονα την αποτελεσματική προστασία   των βιολογικών μας εταίρων.

 Αποτέλεσμα αυτής της γόνιμης συνεργασίας είναι η έκδοση εσωτερικής εγκυκλίου  της ΕΛ.ΑΣ ,που επεξηγεί και αποσαφηνίζει προβλήματα από την εφαρμογή της νομοθεσίας   , η οποία ήδη έχει αποσταλεί στα στελέχη και τους απλούς αστυνομικούς σε όλη την επικράτεια.

 Παραθέτουμε το σημερινό δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ  για  την «φιλοσοφία» της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  αναφορικά με την στάση μας απέναντι στα ζώα

 07-10-2016:Η Ελληνική Αστυνομία δίνει το δικό της «παρών» στο θέμα της προστασίας των ζώων

  Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία