Λάθος νόμο επικαλείται η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας,ενώ δίνει τη δική της ερμηνεία στις καταγγελίες που έγιναν για το δημοτικό καταφύγιο Βόλου,θεωρεί δε,ότι δε συντρέχουν λόγοι που να επισύρουν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Η Ομοσπονδία μας απάντησε στη σχετική επιστολή με νέα επιστολή που κοινοποιείται στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τα αρμοδια υπουργεία εγηγώντας αναλυτικά τους λόγους που θα πρέπει να βεβαιωθούν άμεσα τα διοικητικά πρόστιμα καθώς και να επιβληθούν οι νόμιμες ποινικές κυρώσεις

Διαβάστε την επιστολή

Σε απάντηση της  με ημερομηνία 3/8/16  /1009/6/20-ε  επιστολής σας ,το περιεχόμενο της οποίας εκθέτει και την ηγεσία πολιτική και αστυνομική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – θα θέλαμε να αναφέρουμε τα παρακάτω.

Ως προς το πρώτο σκέλος  της απάντησής σας θεωρούμε ότι ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής θα μπορούσε να εύκολα να αντιληφθεί  , ότι ο νόμος 604/77  και το Π.Δ 463/78 , που αναφέρεστε , δεν αφορούν τα διοικητικά πρόστιμα για την κακοποίηση των ζώων του νόμου 4039/ 2012   για την βεβαίωση των οποίων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ αρμόδιος είναι η ΕΛ.ΑΣ και οι λοιποί φορείς, που απαριθμούνται στον νόμο  και σε οποιοδήποτε σημείο λαμβάνει χώρα μια κακοποίηση   , αλλά  τους όρους ίδρυσης και λειτουργίας των κυνοκομείων  .

Για να γίνουμε πιο κατανοητοί αναφέρονται στους χώρους , που πρέπει να έχει ένα ενδιαίτημα αδέσποτων ζώων, ήτοι τον βόθρο για τα λυματα , τον χώρο ανάνηψης μετά το χειρουργείο, το ίδιο το χειρουργείο, τον χώρο εναπόθεσης των τροφών κλπ . τα δε πρόστιμα , που αναφέρονται εκεί και που αρμόδιες είναι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες αφορούν την έλλειψη των  ενδεικτικά αναφερόμενων πιο   πάνω προϋποθέσεων για να δοθεί η άδεια ίδρυσης και μετέπειτα λειτουργίας του ενδιαιτήματος. 

Ως προς το δεύτερο  σκέλος  της απάντησής σας η καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Βόλου καταδεικνύει με πλήρη σαφήνεια και απορούμε γιατί το αγνοείτε , το ποιος ευθύνεται για την κακοποίηση των ζώων και εναντίον του οποίου θα έπρεπε προ πολλού να έχετε βεβαιώσει τα κατάλληλα διοικητικά πρόστιμα .

Τέλος για την τρίτη απάντησή σας –  και ενώ είναι απολύτως σαφές , ότι ουδεμία σχέση έχει η ποινική με την διοικητική διαδικασία  –  αναρωτιόμαστε   ,σύμφωνα με το σκεπτικό σας, μήπως θα έπρεπε να περιμένουμε και την απόφαση του Αρείου Πάγου , συνολικά καμιά 10καριά χρόνια , γιατί  μπορεί ο καταδικασθείς να προσφύγει και εκεί, αν η απόφαση του Εφετείου δεν τον ικανοποιεί .

Είναι  πραγματικά το λιγότερο λυπηρή η απάντησή σας  και στο σύνολό της  εκτός πραγματικότητας και νομιμότητας.

Για τους λόγους αυτούς  ζητάμε την αναθεώρηση των απόψεών σας  και την βεβαίωση των διοικητικών προστίμων κατά των υπευθύνων  εντός 7 ημερών απο της βεβαιωμένης λήψεως της επιστολής μας διαφορετικά μας υποχρεώνετε δυστυχώς  να καταφύγουμε  σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον σας και εναντίον της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κεντρικά – με την έννοια ότι συγκαταλέγεστε στα  ανώτατα στελέχη τους – για κατάφωρη παραβίαση των νόμων  με πιθανή πρόθεση  και που ταυτόχρονα  θίγουν κατά τρόπο προκλητικό  το λαϊκό αίσθημα περί δικαίου και ιδίως σε μια περίπτωση  που συγκλόνισε με την βαναυσότητά της το πανελλήνιο.  

Θέλουμε να ελπίζουμε , ότι η ΕΛ.ΑΣ  κεντρικά  και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει άγνοια των απαντήσεών σας και , ότι θα ζητήσει την εφαρμογή των νόμων  άμεσα και χωρίς άλλη χρονοτριβή.

  Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (55 Σωματεία)

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

*Αποδέκτες

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας

Κοινοποίηση

-Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ

-Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β.Ελλαδος

-Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τοσκα

-Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης- Κλάδος Τάξης

-Υπουργείο Δικαιοσύνης –Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης-

ΜΜΕ  .

διαβάστε επίσης

Σημεία και τέρατα στο δημοτικό κυνοκομείο Βόλου