Την οργισμένη απάντηση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κου Γ. Πατούλη προκάλεσαν οι πρωτοφανείς ενέργειες του Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΑΑΤ κ. Τσιρώνη, ο οποίος ανήγαγε πλέον—κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δημοκρατικά δεδομένα—το θέμα της τροποποίησης της νομοθεσίας για τα ζώα σε προσωπική βεντέτα με τους φιλοζωικούς οργανισμούς και με την Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία στις αντιφιλοζωικές μεθόδους του κ. Υπουργού προέκρινε την απομάκρυνση του εκπροσώπου της από την επιτροπή παρωδία του κ. Τσιρώνη.

Ο κ. Υπουργός διολισθαίνοντας από το ένα αντιδημοκρατικό και θεσμικό ατόπημα στο άλλο και έχοντας προφανώς χάσει τον έλεγχο των ενεργειών του, παρακάμπτοντας την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., απηύθυνε χωριστή επιστολή στους Δημάρχους της χώρας καλώντας τους να παρευρεθούν δια ζώσης στην επιτροπή καρικατούρα, αψηφώντας τις αποφάσεις του ανώτατου οργάνου τους.

Ποια άλλη μέθοδο θα εμπνευστεί στη συνέχεια ο κ. Τσιρώνης για να συνεχίσει τον κατήφορό του, που δεν έχει προηγούμενο στο φιλοζωικό γίγνεσθαι της χώρας;

Εν τω μεταξύ δυστυχώς επαληθεύονται με τον πιο κατηγορηματικό και σαφή τρόπο οι φόβοι μας για το είδος του νόμου για τα ζώα, που επεξεργάζεται ο κ.Υπουργός. Στο πλευρό του τάσσονται και τον συγχαίρουν για τις επιλογές του τόσο του αποκλεισμού των φιλοζωικών φορέων—του κύριου, αν όχι και μοναδικού πυλώνα, που νοιάζεται για την προστασία των ζώων και όχι για συντεχνιακά οικονομικά συμφέροντα—οι εκτροφείς και έμποροι ζώων που λυμαίνονται τα ζώα κι αποτελούν βασικότατο παράγοντα δημιουργίας των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων όσο και για τους πραγματικούς στόχους του Υπουργού και των συμβουλων του, κτηνιάτρων, εκτροφέων και άλλων παρατρεχάμενων, που εμφανίστηκαν από το πουθενά.

Ας διαβάσουμε τα εγκώμια των εκτροφέων για την κατάργηση του νόμου για την προστασία των ζώων.

Το δημοσίευμα είναι αποκαλυπτικό των προθέσεων ένθεν κακείθεν…

Ο Υπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Αποστόλου τι θέση παίρνει στις πράξεις αυτές του Αναπληρωτή του;

Συμφωνεί ή διαφωνεί και αν διαφωνεί τι κάνει γι αυτό;

Ας τον σταματήσουν εκεί στην Κυβέρνηση πριν να είναι πολύ αργά.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού