Έκπληκτοι ενημερωθήκαμε , ότι Αντεισαγγελέας Εφετών έδωσε εντολή για καταστρατήγηση της νομοθεσίας για τα ζώα αδιαφορώντας προκλητικά  γι αυτήν  παρά του ότι οι φορείς μας  του επεσήμαναν τόσο τις σχετικές διατάξεις του νόμου  όσο και τις πρακτικές λύσεις που μπορούν να οδηγήσουν στο θετικό αποτέλεσμα της μείωσης του αδέσποτου πληθυσμού .
.
Οι προσωπικές απόψεις του καθενός μας και ιδιαίτερα των Αρχών εφαρμογής της νομοθεσίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να  οδηγούν στην παραβίαση αυτής  ,η πρακτική δε αυτή αποτελεί θεσμικό ατόπημα .
Οι λειτουργοί  της δικαιοσύνης  περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο  είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τους νόμους , ώστε η σημαντικότατη αυτή παράμετρος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος   να βρίσκει σάρκα και οστά .
.
Για το συγκεκριμένο περιστατικό, θα  προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια  αρχής γενομένης απο την αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  γιατί  σε μια ευνομούμενη Πολιτεία κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και πρωτίστως  οι λειτουργοί της Θέμιδας που πρέπει να τον τηρούν ως κόρη οφθαλμού
.
Φ.Σ.Χανίων “Η Προστασία των  Ζώων”
 
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία