Έκκληση απευθύνουμε, αυτές τις δύσκολες μέρες που διέρχεται ο τόπος μας λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών , προς τους ιδιοκτήτες ζώων είτε αυτά είναι ζώα συντροφιάς είτε άλλα παραγωγικά ζώα , αμνοερίφια, κουνέλια, όρνιθες κλπ να τα προστατέψουν απο το παγερό κρύο, το χιόνι και τη χαλαζόπτωση που μέρες τώρα έχουν παραλύσει  τη πόλη και το νομό μας .
.
Δώστε σ αυτά τα πλάσματα , που δεμένα παντού  ή ελεύθερα παντού , δεν μπορούν να προστατευθούν απο το χιονιά που πλήττει το νομό  ,αυξημένη τροφή για να αντέξουν και  κυρίως μεταφέρτε  τα σε χώρους που να μπορούν να προστατευθούν απο το τσουχτερό κρύο .
.
Έκκληση ακόμη κάνουμε στους συμπολίτες μας να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στα αδέσποτα , που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπορούν να σιτιστούν απο μόνα τους και όλοι μας  γνωρίζουμε οτι η  πείνα και το κρύο μπορούν να επιφέρουν και τον θάνατο.
.
Αυξημένες είναι οι κλήσεις για βοήθεια , που δέχονται οι φιλοζωικοί μας σύλλογοι ,αλλά οι εθελοντές και τα μέλη μας δεν αρκούν για να βοηθήσουν τόσα ζώα.
.
Ας; δείξουμε την ανθρωπιά μας αυτές τις δύσκολες ώρες σε κάθε ανήμπορο πλάσμα .
 
Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Η Πρόεδρος
Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη