Σήμερα το πρωί η πενταμελής επιτροπή που ασχολείται με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς,έλαβε μια επιστολή από το αρμόδιο τμήμα του δήμου για την άμεση περισυλλογή και επανατοποθέτηση σε άλλη περιοχή ενός αδέσποτου μικρόσωμου σκύλου μετά από καταγγελία συμπολίτη μας.

Οι επιστολές αυτές είναι συχνές και είναι το μόνο που απασχολεί την αρμόδια υπηρεσία,παρά τις δεκάδες προτάσεις που έχουν γίνει για τις δράσεις που μπορεί να υλοποιεί ο δήμος.

Και εδώ ξεκινάει το παράλογο….

Διαβάζοντας τη συνημμένη καταγγελία διαπιστώσαμε ότι είχε ημερομηνία 25 Ιανουαρίου και αφορούσε σε ένα σκύλο στη Λεωφόρο Καραμανλή.

Υπήρχε όμως και δεύτερο σκέλος,αφού το ζώο χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στις 2 Φλεβάρη και τραυματίστηκε στα πόδια και ενημερώθηκε η υπηρεσία!!!

Την υπηρεσία όμως ουδόλως την απασχόλησε ο τραυματισμός του ζώου,δεν ασχολήθηκε για την άμεση περισυλλογή του και τη μεταφορά του σε κτηνιατρείο,ώστε να δεχτεί κτηνιατρική βοήθεια και δεν έκανε καμμία ενέργεια για να βοηθηθεί το τραυματισμένο ζώο!!!!

Αντίθετα η “κατεπείγουσα” επιστολή ζητούσε από την πενταμελή επιτροπή να ορίσει σε 48 ώρες σε ποια περιοχή θα επανατοποθετηθεί ένα ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ μικρόσωμο ζώο αφού κάποιος συμπολίτης μας “ενόχλησε” το δήμο ενώ ουσιαστικά θέλησε να βοηθήσει το  ζώο,αναφέροντάς το στην αρμόδια υπηρεσία.

Από πότε άραγε τα τραυματισμένα επανατοποθετούνται;
Ας μας απαντήσουν οι μεγάλοι θεματοφύλακες της νομιμότητας  που  βρήκαν αυτό στο νόμο;
Στον αντίποδα,εδώ και χρόνια δεν υπογράφουν σύμβαση με τα φιλοζωικά σωματεία,γιατί είναι παράνομο να φιλοξενούν οι εθελοντές στα σπίτια τους αδέσποτα ζώα.
Δε γίνονται συστηματικά προγράμματα στειρώσεων γιατί πάλι είναι παράνομο να φιλοξενούν οι εθελοντές τα αδέσποτα μέχρι την αποθεραπεία τους,με αποτέλεσμα να έχουμε γεμίσει νέα αδέσποτα.
Είναι όμως νόμιμο να επανατοποθετούνται τραυματισμένα ζώα,χωρίς κτηνιατρική βοήθεια,χωρίς πρόβλεψη φιλοξενίας για αποθεραπεία και χωρίς καμμία προσπάθεια υιοθεσίας πριν επιστρέψουν στο δρόμο.
Περαστικά μας….