Το θέμα της σχέσης του ανθρώπου με τα ζώα απασχολεί την κοινωνία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι πνευματικοί άνθρωποι  δεν έμειναν αδιάφοροι μπροστά στο θέμα αυτό ‒το οποίο έιναι αναντίρρητα θέμα παιδείας και πολιτισμού‒ το πέρασαν στα λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά τους έργα,στη μουσική,το θέατρο,τον κινηματογράφο και σε κάθε μορφή τέχνης.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα αρχαιότερα ζωοφιλικά κείμενα της Ευρώπης έχουν γραφτεί από τον  Αίσωπο,με τις γνωστές «Ιστορίες ζώων».

Θέλοντας να σας γνωρίσουμε το μαγικό κόσμο των ζώων μέσα από τη λογοτεχνία,ο Δήμος Χανίων,η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, ο σύλλογος “Η προστασία των ζώων” και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων σας προσκαλούμε την Τετάρτη 09/05 στις 20:00 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, να ταξιδέψουμε στην λογοτεχνία και την μουσική, διαβάζοντας αποσπάσματα διακεκριμένων συγγραφέων, για τα ζώα και την σχέση τους με τους ανθρώπους.
Κείμενα θα διαβάσουν η Μαρινέλλα Βλαχάκη, συγγραφέας/σκηνοθέτης/ηθοποιός,ο Γιώργος Βεργάκης, δικηγόρος-υπεύθυνος της επιτροπής Πολιτισμού του ΔΣΧ και η Μαίρη Μηλιαρά, εκπαιδευτικός, μέλος του συλλόγου “η προστασία των ζώων”.

Η εκδήλωση θα είναι διαδραστική και όποιος από το κοινό επιθυμεί να διαβάσει το ποίημα ή το απόσπασμα από ένα λογοτεχνικό κείμενο που τον άγγιξε,θα είναι μεγάλη χαρά και για μας.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν μουσικά ο Θύμιος Τσιμπούρης και η Χριστίνα Κωνσταντινίδου.

Σας περιμένουμε!!!!