Σήμερα το μεσημέρι η πρόεδρος του συλλόγου μας ενημερώθηκε ότι η κα Κρασάκη πηγαίνοντας βόλτα τα δύο σκυλάκια της στο Πασακάκι είδε μια σκυλίτσα στο δρόμο.

Σταμάτησε γιατί της έκανε εντύπωση επειδή την είχε δει και προχθές στο ίδιο σημείο και έκπληκτη είδε ότι δίπλα στη σκυλίτσα υπήρχε ένα νεκρό νεογέννητο κουτάβι,ενώ ένα άλλο επίσης νεκρό ήταν σφηνωμένο στην κύστη.

Η σκυλίτσα μόλις την είδε,παραιτήθηκε αποκαμωμένη,ξάπλωσε στο πεζοδρόμιο και ανάσαινε με δυσκολία.

Τη μεταφέραμε αμέσως στο κτηνιατρείο του κυρίου Ξανθουδάκη,όπου μπήκε αμέσως στο χειρουργείο και χειρουργήθηκε από τη Φωτεινή Τσιτινίδου και τη Μάνια Ρούμελη.

Είχε υποστεί σοβαρή σηψαιμία,μόλις την άνοιξαν,η μυρωδιά ήταν αφόρητη,η κύστη της είχε υποστεί βλάβη από το κουταβάκι που είχε σφηνώσει ενώ υπήρχαν άλλα τέσσερα νεκρά κουτάβια.

Το χειρουργείο κράτησε αρκετές ώρες,έχασε πολύ αίμα και  η κατάσταση της υγείας της παραμένει κρίσιμη,αλλά το σημαντικό είναι ότι άντεξε το χειρουργείο και ξύπνησε κανονικά.

Η κα Κρασάκη περέμεινε μαζί μας καθόλη τη διάρκεια του χειρουργείου,ενώ θα φιλοξενήσει τη σκυλίτσα μέχρι την αποθεραπεία της,ήδη τη μεταφέραμε στο σπίτι της.

Μας συγκίνησε ιδιαίτερα η ευαισθησία των δύο μικρών παιδιών της που ήθελαν να μεταφερθεί στο δικό τους δωμάτιο και να της παραχωρήσουν τις κουβέρτες τους.

Γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά…..

Από ότι μάθαμε από περίοικους,είναι πρόσφατα εγκαταλελειμμένη,ενώ είναι περίπου 5-6 ετών,είναι δε πολύ φιλική και ήρεμη σκυλίτσα.

Είναι ιδιαίτερα όμορφη και ευελπιστούμε ότι αν η περιπέτειά της  έχει αίσιο τέλος θα βρεθεί μια οικογένεια να την υιοθετήσει ώστε να μην ξαναγυρίσει στο δρόμο.

ενημέρωση 30/1/17
Η Λεμονιά-έτσι τη φωνάζουν στη γειτονιά-είναι καλύτερα,ξεπέρασε τον κίνδυνο για τη ζωή της,τρώει και ξεκίνησε τις βόλτες.Δυστυχώς μια αδικαιολόγητη δυσκολία στην κίνηση,δεν άρεσε στο γιατρό,και από νέες εξετάσεις,διαπιστώθηκε ότι η σκυλίτσα είχε χτυπηθεί άσχημα στην κοιλιακή χώρα ενώ ήταν ετοιμόγεννη.Ξεκίνησε θεραπεία με κορτιζόνη για να αντιμετωπιστούν τα κινητικά της προβλήματα