Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας (ΠΦΠΟ) κα Νατάσα Μπομπολάκη ειδοποιήθηκε χθες από τον κτηνίατρο κ. Μουσουράκη και την Αντιδήμαρχο Δήμου Αποκορώνου κα Νιολάκη , ότι πριν 3 μέρες αλλοδαπή κάτοικος περιοχής Αποκορώνου μεταφέρθηκε σε κρίσιμη  κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων , η οποία είχε στην κηδεμονία της τέσσερα σκυλάκια , εκ των οποίων το ένα είναι παράλυτο και προχωρημένης ηλικίας και ζήτησαν την βοήθειά της .
Τα σκυλιά ζούσαν μέσα στο σπίτι της ηλικιωμένης αλλοδαπής ως μέλη της οικογένειάς της .
Όπως περιγράφει η κα Μπομπολάκη:
.
“Αργότερα κάτοικοι της περιοχής με ενημέρωσαν , ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο διέμενε ως ενοικιαστής η αλλοδαπή σκανδιναβικής  καταγωγής , πέταξε τα ζώα εκτός σπιτιού  και πήρε τα κλειδιά   , μαζί και το υπερήλικο 17 ετών και παράλυτο ζώο, τα οποία ήδη φρόντιζε φιλόζωη της περιοχής από την στιγμή της εισαγωγής της  αλλοδαπής στο νοσοκομείο .
.
Επικοινώνησα αμέσως με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χανίων κ. Μαστραντωνάκη και στη συνέχεια με τον αρμόδιο για τις υποθέσεις των ζώων αστυνομικό του Α.Τ. Αποκορώνου κ. Χαιρετάκη , οι οποίοι έδρασαν άμεσα κι έτσι αργά το βράδυ τα ζώα μεταφέρθηκαν πάλι στο σπίτι τους, όπου ζούσαν τόσα χρόνια και φροντίζονται πλέον από φιλόζωο κάτοικο της περιοχής, την Αγγελίνα , την οποία και ευχαριστούμε. .
.
Το νεοσύστατο φιλοζωικό σωματείο της περιοχής Αποκορώνου με την επωνυμία Animal Rescue in Apokoronas -A.R.I.A.-   και Πρόεδρο την κα Ρένα  Τερεζάκη ανέλαβε να βοηθήσει επίσης τα  4 ζώα αν παρ ελπίδα η υγεία της ηλικιωμένης αλλοδαπής δεν της επιτρέψει να φροντίζει τα αγαπημένα της κατοικίδια .
Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ήδη ληφθεί  από την κα Τερεζάκη  για το υπέργηρο παράλυτο ζώο .”