Μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας μας, την Πέμπτη 15/12/2016 το Β’ Α.Τ. Περιστερίου προχώρησε σε έρευνα σε παράνομο εκτροφείο που διατηρείτο στο Περιστέρι Αττικής.

Στο  χώρο  , όπου  η αστυνομία μπήκε  παρουσία δικαστικού λειτουργού , βρέθηκαν 44 σκυλιά (25 ενήλικα και 19 κουτάβια) τα οποία ήταν σε κλουβιά στο δώμα της οικίας. Τα σκυλιά που βρέθηκαν υποθέτουμε πως είναι φυλής shih tzu , καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής λεπτομερής αναφορά φυλής και φύλου των ζώων. Στο χώρο δεν τηρούνταν οι συνθήκες ευζωίας, και δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα βιβλιάρια υγείας αυτών καθώς και αποδεικτικά ηλεκτρονικής σήμανσης, ως ορίζει ο νόμος.

Η κατάσταση υγείας των ζώων δεν είναι γνωστή, καθότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις.

Ο Δήμος Περιστερίου αρνήθηκε να φιλοξενήσει τα ζώα, λόγω έλλειψης χώρου  και τα ζώα παραμένουν  υπό έλεγχο ακόμη  στην οικία της εκτροφέως  .

Η παράνομη προώθηση για αγορά των ζώων γίνονταν μέσω διαδικτυακής σελίδας που διατηρούσε η εκτροφέας, μέσω αγγελιών καθώς και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σήμερα, 20/12/2016 μέλος της Ομοσπονδίας ζήτησε από την Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων την οριστική  αφαίρεση αυτών και παράλληλα λόγω έλλειψης χώρου την τη δυνατότητα μέλους της Ομοσπονδίας, παρουσία της Αστυνομίας, να επισκέπτεται το χώρο μέχρι υιοθεσίας αυτών και αφού θα έχουν στειρωθεί.

Εν τω μεταξύ άπραγη  εξακολουθεί να παραμένει η Πολιτεία και οι φορείς της στις χιλιάδες παράνομες εκτροφές και πωλήσεις ζώων παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας ενώ οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 5 χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου  αδυνατούν να εκδώσουν την σχετική Υ.Α , επικαλούμενες έλλειψη χρόνου.

Ούτε πανεπιστημιακό σύγγραμα να ήταν !

Οι ίδιες αυτές υπηρεσίες όμως  έχουν άπλετο χρόνο να εκδίδουν διάφορες εγκυκλίους  με τις οποίες απαγορεύουν στα φιλοζωικά σωματεία να προβαίνουν σε υιοθεσίες ζώων.

“Τι είχες Γιάννη  μ’ τι είχα πάντα ” .

Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός και εκ των Οικολόγων προερχόμενος θα σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ζώων ή θα έχουμε επανάληψη του ίδιου κακοπαιγμένου  έργου;

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία